Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

lifo.gr "Ανοίγει" το νέο αεροδρόμιο της Πάρου- Πότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία


"Πολύ μεγάλο το όφελος στο ελληνικό δημόσιο" δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης

"Ανοίγει" το νέο αεροδρόμιο της Πάρου- Πότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία

Σε πλήρη και κανονική λειτουργία τίθεται από τις 16 Ιουλίου το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, συνοδευόμενος από τον διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, συναντήθηκε στο δημαρχείο Πάρου, με βουλευτές Κυκλάδων, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της τοπικής κοινωνίας στους οποίους ανακοίνωσε επίσης ότι:

- Προωθείται από το ΥΠΟΜΕΔΙ και την ΥΠΑ, με χρηματοδότηση μέσω του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη -«Πακέτο Γιούνκερ»- νέο ολοκληρωμένο έργο περαιτέρω αναβάθμισης των αερολιμένων Κυκλάδων, στα νησιά Μήλος, Νάξος, Πάρος και Σύρος.
- Δρομολογούνται άμεσα από το υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ και την ΥΠΑ, τεχνικά έργα αναβάθμισης της επιχειρησιακής λειτουργίας του αεροδρομίου Σύρου.
- Προωθείται από το ΥΠΟΜΕΔΙ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Πάρου, νέος ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την υλοποίηση υποδομών (οδικών, λιμενικών έργων, βιολογικών καθαρισμών κ.λπ.) και παράλληλα έργων και παρεμβάσεων προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι αναγκαία στο νησί, δεδομένου ότι η λειτουργία του νέου αεροδρομίου τετραπλασιάζει την αεροπορική επιβατική κίνηση της Πάρου.

Ο Χρ.Σπίρτζης αναφέρθηκε ειδικότερα στο γεγονός ότι η αεροπορική εταιρία Olympic Air ανέλαβε με δωρεά της, να κατασκευαστεί το μισό κτίριο αεροσταθμού του νέου αεροδρομίου Πάρου και συνοδά έργα (δρόμους, parking, περιβάλλοντα χώρο κ.λπ.) εκφράζοντας δημόσια τις ευχαριστίες του για αυτή την πρωτοβουλία της OlympicAir. Επίσης, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ευχαρίστησε και τους πολίτες που συνέδραμαν ή πρόκειται να συνδράμουν, προσφέροντας οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο δήμος Πάρου, για την ενίσχυση της χρηματοδότησης έργων του νέου αεροδρομίου.

Η ολοκλήρωση των έργων του νέου αεροδρομίου Πάρου, φέρνει παράλληλα, πολύ μεγάλο όφελος στο ελληνικό δημόσιο. Η Πάρος, εντάχθηκε στις άγονες γραμμές εξαιτίας του γεγονότος ότι, μέχρι τώρα, δεν διέθετε επαρκείς υποδομές αεροδρομίου, παρά μόνον έναν μικρό διάδρομο, στον οποίο μπορούσε να επιχειρεί μόνον ένας τύπος μικρού αεροσκάφους.

Ο υπουργός, είπε ακόμη ότι, η επιδότηση της γραμμής Αθήνας - Πάρου ανερχόταν σε ύψους 4,2 εκατ. ευρώ ετησίως. Όσο για την περίοδο της περασμένης τετραετίας, που με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων καθυστέρησαν τα έργα του νέου αεροδρομίου Πάρου, η λειτουργία της γραμμής υπό καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας, ανήλθε στο συνολικό ποσό των 16,8 εκατ. ευρώ, με ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, που αντί να κατασκευάσει το νέο αεροδρόμιο προτίμησε να πληρώνει άγονες γραμμές. Δηλαδή, πλήρωσε το κράτος σε επιδότηση της άγονης γραμμής, όσο περίπου το συνολικό κόστος κατασκευής και ολοκλήρωσης του νέου αεροδρομίου.

Το νέο αεροδρόμιο Πάρου, θα συμβάλλει καταλυτικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

                                                                            πηγή    lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου