Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2016

Έκκληση του Κώστα Δουζίνα για τα φαινόμενα σεξισμού που έχουν αυξηθεί

"Σεξιστικά σχόλια και ad feminam επιθέσεις, αισχρά υπονοούμενα και ποταπές παραβιάσεις της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, εξευτελισμός των θεσμών και εκπόρνευση της αρχής της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα νοσηρό κλίμα που υποσκάπτει τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος"


Ο καθηγητής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά, Κώστας Δουζίνας, αναφέρεται στα τα φαινόμενα σεξισμού που έχουν αυξηθεί στη χώρα μας:
Η ελευθερία του λόγου και του τύπου, η πολυφωνία και η κριτική αποτελούν πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος και αδιαπραγμάτευτες αρχές. Κάθε πολιτική απόφαση και ιδεολογική τοποθέτηση πρέπει να εκτίθενται στο βάσανο της δημόσιας διαβούλευσης, κριτικής και απόρριψης. Προϋπόθεση για την λειτουργία του δημοσίου διάλογου αποτελεί ο σεβασμός της τιμής, της υπόληψης και της ιδιωτικής ζωής κάθε πολίτη αλλά και των δημόσιων προσώπων.
Τις τελευταίες μέρες, η απόλυτη πίστη και η υπεράσπιση του ελεύθερου δημόσιου διαλόγου έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα. Γινόμαστε μάρτυρες μιάς ανευ προηγουμένου υποβάθμισης και εκβαρβαρισμού του δημόσιου λόγου. Σεξιστικά σχόλια και ad feminam επιθέσεις, αισχρά υπονοούμενα και ποταπές παραβιάσεις της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, εξευτελισμός των θεσμών και εκπόρνευση της αρχής της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα νοσηρό κλίμα που υποσκάπτει τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος. Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε διανοούμενο, κάθε συμμετέχοντα στον δημόσιο διάλογο να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα και να βοηθήσει να σταματήσει ο κατήφορος. Η ακεραιότητα του πολιτεύματος, η δυνατότητα έντονης αλλά ευπρεπούς αντιπαράθεσης και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια εξαρτώνται από την αντίδραση μας σε τέτοια αρρωστημένα φαινόμενα.


                                                                                               πηγή   left.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου