Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017

Δυο άδικοι θάνατοι νέων ανθρώπων σε Πάρο και Νάξο από τροχαίο.





                    Δυο τουρίστες, σχεδόν ταυτόχρονα, βρήκαν τραγικό θάνατο  σε Πάρο και  Νάξο  οδηγώντας «γουρούνες». Έχει ξαναειπωθεί, τα οχήματα αυτά δεν είναι φτιαγμένα να κυκλοφορούν  σε δρόμους, δεν πληρούν  στοιχειώδεις κανόνες οδικής ασφάλειας.  Τα ατυχήματα που προκαλούν  τους  καλοκαιρινούς  μήνες στα νησιά,  τείνουν  να γίνουν μάστιγα. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η κυκλοφορία  αυτών των οχημάτων στους δρόμους  των νησιών, οι οποίοι  δεν είναι και οι καλύτεροι... Γιατροί του Κ.Υ. Πάρου επανειλημμένα έχουν επισημάνει το πρόβλημα και το έχουν προωθήσει σε κάθε κατεύθυνση .    
                   Στο  δημοτικό συμβούλιο της Πάρου την Παρασκευή 21/07/2017 έθεσα το θέμα  αναδεικνύοντας  την τραγικότητα της κατάστασης.  Καταλήγοντας   ζήτησα να τυπωθεί φυλλάδιο από τον Δήμο και να μοιραστεί σε  καταλύματα (Ξενοδοχεία,  ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ,  κ.α.) με αποδεκτές τους επισκέπτες  του νησιού.
  Στο φυλλάδιο  να  επισημαίνεται το πρόβλημα, να  τους αποθαρρύνει  να νοικιάζουν τέτοια οχήματα ειδικά   αν δεν έχουν τη συγκεκριμένη άδεια οδήγησης   και σχετική εμπειρία σε αυτού του τύπου τα οχήματα.   Είναι κρίμα να  χάνονται  ζωές, να καταστρέφεται η ζωή των  ανθρώπων και  των οικογενειών τους από ανεπανόρθωτους τραυματισμούς, σε πιο απλές περιπτώσεις να  καταστρέφονται οι διακοπές των τουριστών   λόγω τραυματισμού  ή   να  προκαλούν ατυχήματα σε άλλους. Το κόστος ηθικό, ανθρώπινο και υλικό δεν μπορεί να συγκριθεί με το τυχόν επιχειρηματικό κέρδος.  Η ζωή και η ασφάλεια των ανθρώπων προέχει. 

                                                                                                                           Καστρουνής Σωτήρης 

1 σχόλιο:

  1. Kαι στην Σαντορινη εχουν παρομοια ατυχηματα και τουριστικο γραφειο εξωτερικου απογορευσε στους πελατες του να τα χρησιμοποιουν Ευχομαι καποτε να σταματηση αυτο το κακο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή