Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018

Ε. Σ.: Αλλαγή δεδομένων για τους απλήρωτους “παρατασιούχους” δήμων. Παράδειγμα: η περίπτωση του Δήμος Πάρου

Ε. Σ.: Αλλαγή δεδομένων για τους απλήρωτους παρατασιούχους δήμων


     



 















           Με συμβασιούχους – “παρατασιούχους” καθαριότητας δήμων να παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2017 (όταν και υπέγραψαν νέες συμβάσεις βάσει του Ν. 4479/2017) ή να έχουν πληρωθεί μέρος της εργασίας τους προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη, παρά το νόμο “Σκουρλέτη”, όπως έχει παρουσιάσει αναλυτικά και στις περισσότερες περιπτώσεις αποκλειστικά το epoli.gr, σήμερα, όπως αποκλειστικά αποκαλύπτει το epoli.gr, απόφαση Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου “έρχεται” να αλλάξει τα δεδομένα, και ενδεχόμενα, ως λογικά πιθανά, τη στάση Επιτρόπων ανά την Ελλάδα, που έχουν “κάνουν Πράξη” ή έχουν επιστρέψει αθεώρητα στους δήμους εντάλματα πληρωμής της προαναφερόμενης κατηγορίας εργαζομένων.
          Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου / Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών / Ι Τμήμα, υπογραμμένο από την Πρόεδρο του Κλιμακίου, Μαρία Αθανασοπούλου, αποφαίνεται η θεώρηση χρηματικού εντάλματος πληρωμής του Δήμου Πάρου και των “παρατασιούχων” αυτού, που ο αρμόδιος Επίτροπος Κυκλάδων είχε αρνηθεί να θεωρήσει, στέλνοντάς τα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως επίσης αποκλειστικά είχε παρουσιάσει το epoli.gr. [βλ. και ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ]

           Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, που παρά τον μη δεσμευτικό χαρακτήρα της, δύναται να τύχει «αναλογικής εφαρμογής» και από άλλους Επιτρόπους ανά τη Χώρα, που αρνούνται να θεωρήσουν χρηματικά εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων – “παρατασιούχων” καθαριότητας δήμων, επικαλούμενοι, κυριότερα, αντισυνταγματικότητα (Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου 9ης/10.05.17 και Π.Δ. 164/04).

          Για τους συγκεκριμένους “παρατασιούχους”, η απόφαση αυτή θα αποτελέσει το “ισχυρό όπλο” νομικής διεκδίκησης καταβολής όλων των δεδουλευμένων τους - είχαν κερδίσει τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και την πληρωμή των οφειλομένων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2017 - κατά την κύρια εκδίκαση αυτών.
 .............
Η Απόφαση

                                                                                             πηγή   epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου