Κυριακή, Απριλίου 15, 2018

Ανακοίνωση με αφορμή την αναστολή των έργων στην Αλυκή

 




Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ                                                                           12/4//2018   


          Με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε από την διακοπή των εργασιών στο  λιμενικό έργο της      Αλυκής, επισημαίνουμε τα εξής:

                 1.   Η Δημοτική Αρχή οφείλει να εφοδιάζει τα προς εκτέλεση έργα με όλες τις                      απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, ώστε αυτά να είναι θωρακισμένα  και να μην κινδυνεύουν    με διακοπή από καταγγελίες ατόμων που υπερασπίζονται τα μικροσυμφέροντά τους αδιαφορώντας  για την γενικότερη ωφέλεια  της περιοχής που εκτελούνται.
             
                2.  Το λιμενικό έργο της Αλυκής, που ξεκίνησε με ανάθεση της μελέτης το 1999  και άρχισε να εκτελείται έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια, πρέπει να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό, ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την εκτέλεσή του, εν όψει της τουριστικής περιόδου, σε μια περιοχή του νησιού μας που αναπτύσσεται δυναμικά και προσελκύει σημαντικό αριθμό παραθεριστών.
           
               3.  Η στοχοποίηση από τον Δήμαρχο,  του Δημοτικού Συμβούλου Σωτήρη Καστρουνή, ότι τάχα εμποδίζει εκτέλεση έργων που έχουν προγραμματισθεί από το Δήμο, και μικρόψυχη είναι και ενδεικτική της ανεπάρκειάς του να τα ολοκληρώσει. Είναι ειρωνεία το γεγονός ότι, ενώ ο Σωτήρης Καστρουνής στην επικοινωνία του με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιο, επεδίωξε τη διερεύνηση των εκκρεμοτήτων  για να προχωρήσει το έργο, ο Δήμαρχος κουτοπόνηρα τον κατηγορεί για το αντίθετο.

               4.  Η κυβέρνηση κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της για ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, χρηματοδοτεί και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τους δήμους με σημαντικά ποσά,  η απορρόφηση των οποίων εξαρτάται από την ετοιμότητά τους  σε επίπεδο ώριμων μελετών για έργα υποδομής που έχει ανάγκη το κάθε νησί.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις  χρηματοδοτήσεις σημαντικών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, που αφορούν και την Πάρο, χωρίς τις οποίες θα ήταν αδύνατη η εκτέλεση έργων μεγάλης κλίμακας και στον αντίποδα την αδυναμία της Δημοτικής μας αρχής να ωριμάσει μελέτες για σχολικά κτήρια, με αποτέλεσμα οι μαθητές  της Παροικιάς να στεγάζονται σε τριτοκοσμικές αίθουσες. Να υπενθυμίσουμε ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  απορρίπτεται το αίτημα του Δήμου για την  ίδρυση Ειδικού Σχολείου, γιατί δεν εστάλησαν τα απαραίτητα έγγραφα προς το Υπουργείο Παιδείας.

                    Καλούμε τον Δήμο και τους φορείς του νησιού, εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στην Ερμούπολη της Σύρου, με την παρουσία του Πρωθυπουργού, να προετοιμαστούν εγκαίρως με σοβαρή ιεράρχηση έργων και τεκμηριωμένο λόγο, ώστε να κάνουν αισθητή και πειστική την παρουσία τους.
           


                                                                                         Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου