Πέμπτη, Μαΐου 31, 2018

Φεστιβάλ Πάρου «Ταξίδια, κείμενα, εικόνες Ευρωπαίων περιηγητών και το παράδειγμα της Πάρου (τέλη 15ου - αρχές 20ού αιώνα)»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την τρίτη εκδήλωση του δημόσιου προγράμματος, το Φεστιβάλ Πάρου υποδέχεται την ιστορικό και ξεναγό Ιόλη Βιγγοπούλου στην Γκαλερί Αποθήκη το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 19:30.

Η ομιλία της με τίτλο «Ταξίδια, κείμενα, εικόνες Ευρωπαίων περιηγητών και το παράδειγμα της Πάρου (τέλη 15ου - αρχές 20ού αιώνα)» γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Απρόσμενοι Επισκέπτες» του φετινού Φεστιβάλ, η οποία έχει θέμα τις πολλαπλές αναπαραστάσεις της Πάρου από τους κάθε λογής επισκέπτες της.

Το 1ο Φεστιβάλ Πάρου θα διεξαχθεί στην Παροικιά στις 13, 14 και 15 Ιουλίου. Για τρεις μέρες, μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις στον παλιό οικισμό του Κάστρου θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν μια άλλη, συχνά αθέατη, πλευρά του τόπου. Εκθέσεις, ξεναγήσεις και μουσικές εκδηλώσεις θα ζωντανέψουν γωνιές του οικισμού με απροσδόκητο τρόπο. Κεντρικός σκοπός του Φεστιβάλ Πάρου είναι η ενεργή εμπλοκή της τοπικής κοινότητας στην διαχείριση και την προώθηση του πολιτισμού του νησιού.
    
Η τρίτη αυτή εκδήλωση διοργανώνεται εν μέσω των πυρετωδών εργασιών προετοιμασίας του Φεστιβάλ και αποτελεί την τελευταία δράση του δημόσιου προγράμματος.
           
Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν για το κοινό. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σταδιακά στο επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
facebook: @ParosFestival

instagram: paros.festival. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου