Τρίτη, Ιουλίου 10, 2018

Ντόρα, τι χαμπάρια;


Η οικογένεια Μητσοτάκη αδικείται από τη χρονική περίοδο στην οποία διαπρέπει. Τα βρίσκαν και τα κάνανε τότε οι Βοργίες και οι Τυδώρ.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Όχι, την παραδέχομαι τη Ντόρα. Αλήθεια.
Σε αντίθεση με τον αδερφό της (το "σπίρτο" όπως μάλλον τον φωνάζανε, χαϊδευτικά, στα γιορτινά τραπέζια) που πρόσφατα είχε ξεχάσει το διαβατήριο και έριχνε δημοσίως το φταίξιμο στη Μαρέβα, αυτή κατάφερε τελικά να περάσει τα σύνορα, να μεταβεί χωρίς προβλήματα στην Τουρκία και να παραστεί στην ορκομωσία του Ερντογάν, σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση που θα ζήλευε και το τσίρκο Μεντράνο.
Μάλιστα, με την συνήθη έλλειψη ηθικών αναστολών που διακρίνει σχεδόν όλο το σόι, εξέδωσε και ανακοίνωση όπου κατάφερε -υποθέτω χωρίς να ξεκαρδίζεται στο γέλιο- να μετατρέψει την ιδιωτική της επίσκεψη στην Υψηλή Πύλη, σε προσπάθεια διαπραγμάτευσης για επιστροφή των δύο στρατιωτών μας, στην πατρίδα.
Είναι προφανές πως η επίσκεψη αυτή είναι μέσα στο πλαίσιο των προσωπικών στρατηγικών και καμία σχέση δεν έχει με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας, ασχέτως αν η Μαρία Σπυράκη προσπάθησε να καλύψει την αδερφή του προέδρου. Δεν είμαστε τώρα για να ξεφτιλιζόμαστε.
Ας κάνουμε όμως τώρα μια υπόθεση εργασίας: Φανταστείτε στη θέση της Ντόρας να ήταν ο αδερφός του Τσίπρα, ο οποίος, κατά τη διάρκεια πολύμηνης φυλάκισης δύο Ελλήνων φαντάρων στην Τουρκία, να ταξίδευε αυτοβούλως στην Κωνσταντινούπολη ώστε να παραστεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν (λίγες καρέκλες πιο πίσω απ' τον Μαδούρο). Και μάλιστα, πριν απ' όλα αυτά, να είχε αποκαλυφθεί πως ο κουμπάρος του, μεγαλοεπιχειρηματίας, διωκόταν σε βαθμό κακουργήματος για πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης.
Απλά, φανταστείτε το.
Στο ανεπίσημο "Γραφείο Τύπου" της ΝΔ και του Ερντογάν στην Ελλάδα, το ΣΚΑΙ, φήμες λένε πως ο Άρης Πορτοσάλτε έχει ντυθεί δερβίσης και στις οθόνες του σταθμού παίζουν ανελλιπώς βίντεο, με το "δεξί χέρι" του Κ. Μητσοτάκη, τον Κώστα Κυρανάκη να λέει πως η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο. 
Η παρακάτω φωτογραφία, για παράδειγμα, έχει πολύ ενδιαφέρον. Εδώ βλέπουμε την αλλαγή στη στάση του Άρη Πορτοσάλτε σε μια περίοδο, μόλις 6 μηνών. Αριστερά βλέπουμε τις αναρτήσεις του στο Twitter κατά την επίσημη, διακρατική επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και δεξιά τα προχθεσινά, όταν η Ντόρα ταξίδεψε στην Τουρκία για την ορκωμοσία του σουλτάνου.

Δεν την άντεξαν την προδοσία από Μοσκοβισί και Γιούνκερ στο "μέτωπο της λογικής".
Παρά τα παρακάλια του Κυριάκου και του ΣΕΒ να ισχύσουν οι μειώσεις στις συντάξεις και να συνεχιστούν τα μνημόνια- οι φίλοι τους οι Ευρωπαίοι δεν ανταποκρίνονται και έτσι το ασκέρι του Κυριάκου και του Άδωνη, ξέμεινε με μόνη ελπίδα τον Ερντογάν, το ΣΚΑΙ, το Θέμο και τις εθνικιστικές μαζώξεις των νεοναζί.
Αν τους "καθότανε" και μια παρακρατική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όπως το 1963... ε, δε θα έλεγαν και όχι. Ποιος θα το συσχέτιζε; Ο Κυριάκος ήταν αγέννητος, αφού.

                                                                                πηγή koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου