Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2018

Σε δίκη για απάτη κατ’ εξακολούθηση ο Χαρ. Κόκκινος




Ο ήδη διαγραφείς από την παράταξή του κ. Κόκκινος, διώκεται ποινικά για απάτη κατ’εξακολούθηση για την έκδοση πλήθους πλαστών παραστατικών, προκειμένου να εισπράττει εις διπλούν τις αποζημιώσεις των μετακινήσεών του, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο. Η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 9 Νοεμβρίου 2018 και αφορά ευρήματα, τα οποία χρονολογούνται ήδη από το 2015 οπότε και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του κατήγγειλαν  την υπόθεση στον Εισαγγελέα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο κ. Kόκκινος κατηγορείται ό,τι στο χρονικό διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015, παρέστησε κατ’ εξακολούθηση ψευδώς στους υπαλλήλους της αναπτυξιακής εταιρείας Ενεργειακή Α.Ε., βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Περιφέρεια Nοτίου Aιγαίου, ότι είχε πραγματοποιήσει για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ως πρόεδρος της, 30 ταξίδια και υπέβαλε προς είσπραξη τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που επικαλείται η εφημερίδα, είτε δεν είχε επιβιβαστεί στις αντίστοιχες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας, είτε είχε μεν επιβιβαστεί, αλλά είχε υποβάλει τα ίδια δικαιολογητικά, εισπράττοντας την αξία των εισιτηρίων και από την Διδασκαλική Oμοσπονδία Eλλάδος ή και απευθείας από την Περιφέρεια Nοτίου Aιγαίου.H ζημία που του αποδίδεται ότι προκάλεσε στην εταιρεία ανέρχεται περίπου στις 13.000 ευρώ. Ως μάρτυρες κατηγορίας έχουν κληθεί ο πρόεδρος της Eνεργειακής AE κ. Xρήστος Mπάρδος και ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών κ. Φιλ. Zαννετίδης.
Ο αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του είχε αντιδράσει έντονα στο δημοσίευμα, μέσω ανακοίνωσης που έχει τίτλο «Η νομιμότητα δεν αντικαθίσταται – Η Δικαιοσύνη δεν χειραγωγείται» και κάνοντας λόγο για «δημιουργία κλίματος», τη στιγμή που ο ίδιος, όπως υποστηρίζε, δεν είχε λάβει ακόμη γνώση από τους αρμόδιους φορείς της Δικαιοσύνης. «Οι σκευωροί και οι μεθοδεύσεις τους θα αποκαλυφθούν σύντομα», ανέφερε στα τέλη Ιουλίου.
Η Citinews είχε αναφερθεί στο θέμα και το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατικής” της Ρόδου ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, δημοσιεύοντας μάλιστα και τις δηλώσεις του κ. Κόκκινου. Σήμερα, δύο περίπου μήνες μετά την πρώτη φορά που ήρθε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δικαστικές αρχές προχωρούν κανονικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης και το λόγο  έχει η δικαιοσύνη. (info: citinews.gr)
                                                                                      πηγή  theviewer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου