Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018

Όταν πριονίζεις το κλαδί που κάθεσαι…



        Εδώ και χρόνια στους δρόμους γύρω από το λιμάνι της Παροικιάς ίσχυε  κάποια κυκλοφοριακή μελέτη με την σχετική σήμανση από τον μύλο ως το καρνάγιο, στα χαρτιά βέβαια, γιατί σε αρκετά σημεία στην πράξη είχε ακυρωθεί. Καθημερινή εικόνα ήταν αυτοκίνητα παρκαρισμένα παράνομα κάτω από απαγορευτικές πινακίδες.
        Φέτος όμως η δημοτική αρχή αποφάσισε να… εναντιωθεί σθεναρά  σε αυτή την  παρανομία. Υπακούοντας στις απαιτήσεις και πιέσεις της συντεχνίας που «ελέγχει» σήμερα το λιμάνι της Παροικιάς, τους  Ρεντακαριντζίδες, αφαίρεσε από το συγκεκριμένο σημείο  τις πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης και τις αντικατέστησε με πινακίδες που επιτρέπουν τη στάση και μάλιστα και από τις δυο πλευρές του δρόμου, προκαλώντας το απόλυτο χάος. Οι πινακίδες αντικαταστάθηκαν χωρίς καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και καμιά ενημέρωση. Αντίθετα σε σχετική ερώτηση  στο Δ.Σ. προς τον δήμαρχο «ποιος άλλαξε τις πινακίδες;» ο κ. Κωβαίος έδωσε την προσφιλή του απάντηση «δεν ξέρω»(!). Εκ των υστέρων και στην προσπάθεια του να προλάβει εξελίξεις στο θέμα, και μετά από μέρες, μου έδωσε έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, αποδεχόμενος  έμμεσα πλην σαφώς ότι ο δήμος  άλλαξε τις πινακίδες. Τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου υπήρξε και άλλη παρέμβαση, οι πινακίδες από την πλευρά της θάλασσας αφαιρέθηκαν, έτσι εκεί δεν τίθεται πια κανένας περιορισμός στάσης και στάθμευσης, ενώ από την απέναντι πλευρά του Άγιου Νικόλαου ( Άγιος Νικόλαος, περίπτερο Χανιώτη , Αρχίλοχος) παρέμειναν οι πινακίδες που επιτρέπουν τη στάση.
       Και εμείς οι αφελείς εδώ και τέσσερα χρόνια περιμένουμε τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη που θα έλυνε το κυκλοφοριακό μπάχαλο του λιμανιού και κατά συνέπεια  το κυκλοφοριακό της Χώρας της Πάρου, τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και επισκεπτών και της τουριστικής εικόνα του νησιού.
       Λάθος, τη σημερινή δημοτική αρχή το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι η άγρα ψήφων και μπροστά σε αυτό θυσιάζει τα πάντα, εξυπηρετώντας ατομικά συμφέροντα  και συμφέροντα συντεχνιών.
Μέχρι που μπορεί να φτάσει η υποβάθμιση της Χώρας της Πάρου και η υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού;

 Και όλα αυτά μετά την γνωστή επιστολή «εργαζόμενου» σε γραφείο rent-a-car τον Ιούνιο που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε να παρκάρουν χωρίς πρόβλημα όπου γουστάρουν… και ο Κωβαίος το υλοποίησε… 


                                                              Καστρουνής Σωτήρης             29-10-2018




















Υ.Γ. οι φωτογραφίες είναι παρμένες τέλος Σεπτεμβρίου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου