Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ





                 
             




Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με αφορμή την προσεχή συνάντηση την Μ. Τρίτη (11/4) των Δημάρχων Πάρου, Άνδρου, Νάξου και Τήνου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για το σοβαρό πρόβλημα την εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα νησιά μας δηλώνουμε τα ακόλουθα:
       
   1.      Τασσόμαστε στο πλευρό των Δημάρχων και της Επιτροπής Αγώνα της Πάρου στο αίτημά τους για ακύρωση της απόφασης περιβαλλοντικών όρων που υπέγραψε ο υπουργός της συγκυβέρνησης Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

 2.      Καλούμε τον Υπουργό, παρά τα τετελεσμένα που έχουν δημιουργηθεί με ευθύνη άλλων, να προστατεύσει το περιβάλλον των νησιών μας από μια τεραστίων διαστάσεων οικολογική καταστροφή, που θα ανατρέψει τα μέχρι τώρα περιβαλλοντικά δεδομένα στα οποία στηρίχτηκε  και συνεχίζει να στηρίζεται η τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, που αποτελεί τη βάση της οικονομίας τους.

   3.      Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό ότι η Πάρος είναι καθολικά αντίθετη στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί και είναι αποφασισμένη να την αποτρέψει με οποιοδήποτε τίμημα.

   4.      Δηλώσεις του τύπου να περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη δική μας εκτίμηση, δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος, δεδομένου ότι σε ανάλογη περίπτωση έχουν δοθεί οκτώ αναβολές και στο μεταξύ οι ανεμογεννήτριες έχουν ήδη εγκατασταθεί.

   5.      Οι εκατοντάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, όλος ο λαός  της Πάρου περιμένει από τον Υπουργό μια ξεκάθαρη απάντηση, ταυτισμένη με τα λαϊκά συμφέροντα και την τουριστική πολιτική της κυβέρνησης, που προστατεύει την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας.






Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου