Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Κωβαίε το τερμάτισες        Το καρνάγιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας νησιώτικης πολιτείας ,δεν μπορείτε να το εξαφανίζετε δεν έχετε το δικαίωμα να διαγράφετε την ιστορία του τόπου. 

       

             Σε σχετική ερώτηση μου προς τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Πάρου – Αντιπάρου στη συνεδρίαση  Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-6-17 για την ενοικίαση του χώρου του καρνάγιου σε επιχείρηση λούνα- πάρκ, πήρα την παρακάτω απάντηση.

        Ο χώρος έχει νοικιαστεί για τρεις μήνες!!!   και ακόμα ότι έκανε πρόταση σε επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων να τους δώσει τον χώρο  και δεν το ήθελαν γιατί  λέει ήταν μακριά…   και  φέραμε το  λούνα- πάρκ  για να ξεφύγουν τα παιδιά μας από τα κομπιούτερ … εεε ναι έχουμε ξεφύγει τέλος …  Ποιος νομίζετε ότι αποφασίζει για τη  Παροικιά;  για την εικόνα της την οικονομία της τη λειτουργία της… το Λιμενικό Ταμείο  και ο πρόεδρος του, αυτοί αποφασίζουν. Η Παροικιά λείπει από το γάμο της.  
           Το 80% των θεμάτων  του  Λ.Τ. αφορούν την Παροικιά.  Αλήθεια  κύριε Κωβαίε  πόσους  Παρκιώτες  έχει το συμβούλιο του Λ.Τ.; 

            Το σχέδιο βρίσκετε σε πλήρη εξέλιξη, η Παροικία δεν  πρέπει  να είναι  τίποτα παραπάνω από ένα  διακομιστικό κέντρο και ας διαθέτει σπουδαίες  και μοναδικές  αρχαιότητες έναν από τους  ποιο σπουδαίους αιγαιοπελαγίτικους οικισμούς το ενετικό κάστρο βυζαντινά μνημεία την Καταπολιανή την αγορά με τα νεοκλασικά,  στοιχεία που από μόνα τους θα μπορούσαν να απογειώσουν τον τουρισμό του Νησιού.
              Αλλά ξέχασα  εδώ κάνει κουμάντο ο  Γαβαλάς  και ο αντ αυτού.  Η Παροικιά δεν μπορεί παρά να είναι ένα λιμάνι με αυτοκίνητα μότορσιπ  και αδρανή…                                                                                                                         Σ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Ο λιμενικός χώρος που ιστορικά ονομάζεται « Καρνάγιο « έχει την δικιά του γλυκόπικρη ιστορία τα τελευταία 14 χρόνια . Το Καρνάγιο αποτελεί ‘ προσομοιωμένο ‘ χώρο της χερσαίας ζώνης λιμένα Παροικιάς . Προϋπόθεση για αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι η γειτνίαση του χώρου με το λιμένα , η έκταση , η πρόσβασή του σε κύρια οδό . Οι εγκαταστάσεις του και η χρήση γενικότερα για ναυτικές εργασίες και ιδιαίτερα η μοναδική του λιμανιού εξωτερική ‘ γλίστρα ΄ ανέλκυσης σκαφών , που πέρα από την διευκόλυνση προς τους χρήστες πλωτών μέσων, αποτελεί σημείο ασφάλειας λιμένα σε τυχόν ατυχήματα π.χ εισροής νερού , πυρκαγιάς κλπ. Ο χώρος αυτός πρόδηλα ανήκει στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου και η χρήση του περιορίζεται όπως , ενδεικτικά , περιγράφεται για την εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του Δημόσιου αυτού Φορέα. Αν τα παραπάνω ευσταθούν , τα εύλογα ερώτηματα είναι : Είναι σύννομη , έστω για περιορισμένο χρόνο , η αλλαγή χρήσης και των σκοπών του , όπως π.χ η Εκμίσθωση για Λούνα Πάρκ κ.τ.τ ;; Δραστηριότητες δηλαδή τουριστικές κλπ ,που ανήκουν στον Δήμο και σε άλλους Δημοτικούς Φορείς του ;; Είναι εντελώς διαφορετικό το Ταμείο να παραχωρήσει τον χώρο για ολιγοήμερη συγκεκριμένη χρήση , υπό την εποπτεία και ευθύνη του Δήμου για τυχόν ζημίες κλπ, ακόμη και για το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος , νερού και καθαριότητας . Και τέλος , το Ταμείο έχει την δυνατότητα να εισπράξει μίσθωμα για αυτή την δραστηριότητα ; Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ και τι απάντησε η Περιφέρεια ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή