Σάββατο, Σεπτεμβρίου 02, 2017

Πήραμε αφορμή από το Δελτίο του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία της Παροικιάς

Ταβάνι σε αίθουσα του γυμνασίου Παροικιάς διαβρωμένα σίδερα σκουριά... Σήμερα έχουμε βάλει λαμαρίνες για να μη πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών,  έτσι καλύπτονται τα προβλήματα των σχολείων της Παροικιάς. 





      Αν κρίνουμε από την επισκεψιμότητα που είχε η Δημοκρατική Πάρος, αλλά και από τα σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο, το δελτίου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου, με αναφορά στα κτιριακά των σχολείων της Παροικιάς,  έκανε αίσθηση. Ήταν μια παρέμβαση  που ανέδειξε ένα σοβαρό και υπαρκτό πρόβλημα και καταλόγισε ευθύνες εκεί που έπρεπε.

      Ότι φταίει  η παρούσα κυβέρνηση  για τις λυόμενες ή τις νοικιασμένες  αίθουσες που μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας, δεν μας προκύπτει από πουθενά. Όπως δεν μας προκύπτει από πουθενά, ότι φταίνε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ή τα μνημόνια.

      Η κατασκευή σχολικών κτιρίων ήταν αρμοδιότητα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και όταν αυτή καταργήθηκε  πέρασε στους δήμους.
     
       Έτσι εξηγείται γιατί η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με νομάρχη το Δημήτρη Μπάιλα και έπαρχο τη Γρηγορία Πρωτολάτη αγόρασε τα 16 στρέμματα διαθέτοντας 600.000 ευρώ, για να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κτιριακό σχολικό συγκρότημα που θα στέγαζε το  Γυμνάσιο Παροικιάς.

       Αυτό που έπρεπε να πράξει ο Δήμος, εδώ   και χρόνια, και δεν το έπραξε, ήταν η σύνταξη μελέτης  και η ωρίμανση του φακέλου του έργου, ώστε αυτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και να χρηματοδοτηθεί η εκτέλεσή του.  
        
        Το ίδιο ισχύει και για το έλλειμμα  των σχολικών αιθουσών του 2ου Δημοτικού Σχολείου  και για τα κτιριακά  των 4 νηπιαγωγείων της Παροικιάς, που τα 3 στεγάζονται σε νοικιασμένες αίθουσες και το 4ο  φιλοξενείται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

        Ο Δήμος της Πάρου καλείται να δώσει εξηγήσεις στους γονείς των μαθητών και τους δημότες της Παροικιάς  για την αδράνεια που επέδειξε. Είναι ντροπή για την κοινωνία της Παροικιάς , τα παιδιά της να  κάνουν μάθημα σε λυόμενα, όπως τα προσφυγόπουλα των μεταναστών και να αναστέλλεται η λειτουργία νηπιαγωγείου, επειδή το κτίριο που το στεγάζει κρίθηκε ακατάλληλο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου