Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017

Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο Βρούτσης: Δεν γνωρίζει τα πεπραγμένα του (βίντεο)

Ο Γιάννης Βρούτσης δεν γνώριζε ότι καταργήθηκαν 209 κενές οργανικές θέσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας επί υπουργίας του.


Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, στην συνεδρίαση της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, καθώς ομολόγησε ότι δεν γνωρίζει πως επί των ημερών του καταργήθηκαν 209 οργανικές θέσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Ο Γ. Βρούτσης αντέδρασε έντονα όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, σημείωσε ότι επί της υπουργίας του «ελάττωσε το ΣΕΠΕ κατά 200 άτομα και τώρα προσλαμβάνονται 150 άτομα». Ο πρώην υπουργός της ΝΔ παρενέβη στη διαδικασία και πήρε το λόγο για να υποστηρίξει ότι ‘’δεν χάθηκε ούτε μία θέση’’ και του ζήτησε να ανακαλέσει, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ανακρίβεια και κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας να προσκομίσει τα στοιχεία με τον αριθμού του προσωπικού του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Το λόγο πήρε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και επεσήμανε ότι επί των ημερών του κ. Βρούτση καταργήθηκαν 209 οργανικές θέσεις από το ΣΕΠΕ που τώρα επανασυστήνονται.
Κάπου εκεί ομολόγησε την άγνοιά του, απαντώντας ότι "αν καταργήθηκαν κενές θέσεις, γιατί δεν το γνωρίζω, είναι κάτι τελείως διαφορετικό".
Να υπενθυμίσουμε (και στον ίδιο) τα πεπραγμένα του Γιάννη Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας επί του συγκεκριμένου θέματος:
Με το οργανόγραμμα που υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2014 (ΠΔ 113/14) καταργήθηκαν 209 οργανικές θέσεις και 26 οργανικές μονάδες (9 διευθύνσεις και 17 τμήματα), μεταξύ αυτών τα τμήματα Νομικής Στήριξης και Πληροφοριακών Συστημάτων. Αποτελεί μεγάλη πρωτοτυπία η λειτουργία επιθεώρησης εργασίας χωρίς τμήματα αρμόδια για τις παραπάνω υπηρεσίες.

                                                                                                            πηγή   left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου