Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019

Στην Κίνα η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις με guest την Πάρο


Ένα ιδιαίτερα σημαντικό Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην πόλη Shenzhen της Κίνας από τις 26 Νοεμβρίου και έως τις 3 Δεκεμβρίου 2019 προβάλλοντας τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα το νησί της Πάρου τον πολιτισμό και την γαστρονομία του. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Ξενοδοχείο Sheraton Futian με μεγάλη επιτυχία και τις γεύσεις, τις εικόνες και τις μελωδίες της Πάρου και των νησιών του Αιγαίου απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.







Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Δήμο Πάρου σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», το ελληνικό προξενείο στην Γκουανγκτζόου και είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Βασικοί συντελεστές αυτού του φεστιβάλ οι έξι χορευτές και δύο μουσικοί από το Μουσικοχορευτικό συγκρότημα Νάουσας που μετέφεραν το ελληνικό κέφι στην 3η μεγαλύτερη και πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη της Κίνας, την πόλη με των νέων, καθώς και ο σεφ, Λάζαρος Κολαξής από το chef’s club «Acropolis»με τα παραδοσιακά πιάτα και τις γνήσιες ελληνικές γεύσεις.
Στην έναρξη της εκδήλωσης παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Γκουαντζόυ κ. Δημήτρης Βελισαρούλης ο oποίος αναφέρθηκε στις ομορφιές της Πάρου και ευχαρίστησε το Διευθυντή του Sheraton Futian Hotel κ. Brouno Bhol και την διοργανώτρια της εκδήλωσης κα Μαρία Ζησούλη για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαρίστησε επίσης τον σεφ για τα πολύ γευστικά πιάτα του και τους χορευτές και μουσικούς για την πολύ καλή παρουσία και την ζωντάνια τους που κατάφεραν να παρασύρουν στους νησιώτικους ρυθμούς τους πολλούς από τους Κινέζους που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις .
Με την μουσική, το χορό και τα τραγούδια της Πάρου το Ξενοδοχείο Sheraton Futian ξεκίνησε την γιορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και όλοι απόλαυσαν την ελληνική κουζίνα και τα γλυκίσματα. Ο σεφ παρουσίασε επίσης στους δημοσιογράφους ζωντανά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα όπως ριζότο με θαλασσινά και ο ελληνικός γύρος με πίτα είχε και αυτός τη θέση του στην εβδομάδα ελληνικής γαστρονομίας στην Κίνα.
Η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς την παρακολούθησαν πάνω από 1000 άτομα και τα Social media της Κίνας γέμισαν από φωτογραφίες και βίντεο της Πάρου, τα ελληνικά πιάτα και τους χορούς και τα θετικά σχόλια απλώθηκαν σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Καντόνας.
Τα Ελληνικά και τα τοπικά προϊόντα που παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις και ήταν προσφορά επιχειρήσεων της Πάρου και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Παριανό μέλι, τα παξιμάδια το κρασί και τη Σούμα και τα περίφημα γλυκά του κουταλιού απο παραδοσιακές επιχειρήσεις του νησιού. Γεύτηκαν επίσης το φημισμένο ούζο «Πλωμάρι Γιαννάτσης», το έξτρα παρθένο βιολογικό Υπερέλαιον από το ελαιοτριβείο της οικογένειας Μούρλα, αλλά και παγωμένη μπύρα ΕΖΑ της Ζυθοποιίας Αταλάντης. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν επίσης η εταιρεία Helenic Agora που υποστήριξε την εκδήλωση με ελληνικά κρασιά.

 Προβολή στα Social Media της Καντόνας      mp.weixin.qq.com



https://mp.weixin.qq.com/s/FRcy2sqOJGjcGpLWi-8M_Q
https://mp.weixin.qq.com/s/oTNRW7g0TjkfB2XflIZQOA

                                                                                                   πηγή  agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου