Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019

Το Αλιευτικό Καταφύγιο Καλελέ






           


        Θα το ξαναπώ και πάλι... τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου προέρχονται  κύρια από  τα δυο λιμάνια ( επιβατικό και εμπορικό ) της Παροικιάς.  Δυο λιμάνια που η λειτουργία  τους υποβαθμίζει την 
ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών  απαξιώνοντας  τον ίδιο τον παραδοσιακό οικισμό και ακόμα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους επαγγελματίες του τουρισμού.   

         Το ερώτημα που μπαίνει είναι ποια είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη του Λ.Τ. προς τους πολίτες και επαγγελματίες της Παροικίας;   Από τα ( 6.000.000  ) του  Λ.Τ.  στην Παροικία δίνονται λέει    (252.577 )   για την επισκευή του Αλιευτικού Καταφύγιου Καλελέ και  γι' αυτό θα πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς και ικανοποιημένοι οι Παρκιωτες.    

        Πέρα από το αστείο ποσό που κάποιοι  καθόρισαν για την Παροικιά από το Λ.Τ.  Να θυμίσω ότι το πρόβλημα που υπάρχει στο λιμανάκι Καλελέ  (και πάμε τώρα να διορθώσουμε), δημιουργήθηκε από τον “καθαρισμό” που έκανε πριν μερικά χρονιά  στο λιμανάκι το  Λ.Τ.   

        Ένας  καθαρισμός ” που αφαίρεσε την όποια θεμελίωση του κρηπιδώματος  προκαλώντας την καθίζηση. Άρα το πρόβλημα το δημιούργησε το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για "αστοχία" και "κακοτεχνία"... και υπάρχουν ευθύνες. 

 
                                                                                                                                       Σ. Κ.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου