Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2016

Τοποθέτηση Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το άνοιγμα του Νοσοκομείου Σαντορίνης





 Συρμαλένιος Νίκος
 Βουλευτής Κυκλάδων
Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ναυτιλίας
www.syrmalenios.gr                                                                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της προς τον λαό της Σαντορίνης
Τοποθέτηση Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το άνοιγμα του Νοσοκομείου Σαντορίνης
Η κυβέρνηση εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της στον λαό της Θήρας για το άνοιγμα του νοσοκομείου της Σαντορίνης, ενός νοσοκομείου που επί χρόνια παρέμενε κλειστό και οι προηγούμενες κυβερνήσεις επεδίωκαν να παραχωρήσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου. Όπως ανέφερε ο Ν. Συρμαλένιος, «Η Κυβέρνησή μας και ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έκανε αποδεκτό το αίτημα του Θηραϊκού λαού, που αγωνίστηκε 5 χρόνια τώρα, για να ανοίξει καταρχήν ένα νοσοκομείο, που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο, με αποκλειστικά λεφτά του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, 14 εκατομμύρια ευρώ, μετά από δωρητήριο του οικοπέδου από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας, παρέμεινε κλειστό και πλήρως εξοπλισμένο, διότι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά ήθελαν να το ιδιωτικοποιήσουν. Αισθανόμαστε περήφανοι, που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αποτρέπει την ιδιωτικοποίηση και ανοίγει, με δημόσιο χαρακτήρα, το νοσοκομείο αυτό, το οποίο θα είναι ένα νοσοκομείο που απευθύνεται, όχι μόνο στους Σαντορινιούς, αλλά σε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, να ξέρετε ότι η Σαντορίνη έχει περίπου ενάμισι εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο, στα γύρω νησιά, που είναι πολλά νησιά και επομένως καλύπτει μια πολύ μεγάλη ανάγκη στον νομό Κυκλάδων και αποτελεί πρότυπο για την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, τουλάχιστον».
Ο Ν. Συρμαλένιος επέκρινε τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση για τον αρνητικό σχολιασμό των πολύχρονων και επίπονων προσπαθειών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των νησιών και ειδικότερα της Σαντορίνης, τονίζοντας: «Ο κ. Βρούτσης προχθές μίλησε ως θλιβερός ουραγός της παρελθούσας κατάστασης, προσπαθώντας να λοιδορήσει  τις προσπάθειες που γίνονται σήμερα με αυτό το νομοσχέδιο και να υπερασπιστεί μια πραγματικότητα, η οποία θα οδηγούσε και οδηγούσε, με τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, στην ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου. Θέλω να σας πω ένα στοιχείο, το οποίο δεν είναι γνωστό, εγώ επειδή ήμουν ο ένας Βουλευτής Κυκλάδων από το 2012 μέχρι το 2015 από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είχα μιλήσει με τον προηγούμενο πρόεδρο της ΑΕΜΥ, ο οποίος είχε πει ξεκάθαρα, νέτα σκέτα, ότι - άλλο δημόσιος χαρακτήρας- άλλο δημόσια λειτουργία. Προσπαθούσε, δηλαδή, να ξεπεράσει το εμπόδιο του δωρητηρίου, του συμβόλαιο που δώρισε η Μητρόπολη προς τους κατοίκους της Σαντορίνης, με την διάκριση μεταξύ δημόσιου χαρακτήρα και δημόσιας λειτουργίας. Τα είχε ομολογήσει και αυτά σήμερα, ευτυχώς αποτρέπονται.
Ο κ. Βρούτσης όμως, μίλησε και είπε, ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει οργανόγραμμα, δεν υπάρχει τίποτα.
Όπως είπε και ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο κ. Πολάκης, και προχθές και σήμερα, όχι μόνο υπάρχει προϋπολογισμός, αλλά αυτός ο προϋπολογισμός έχει ενταχθεί στην ΑΕΜΥ Α.Ε. με αύξηση του προϋπολογισμού της ΑΕΜΥ Α.Ε. κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στο δημόσιο Νοσοκομείο της Σαντορίνης και αυτό το κονδύλι είναι εγγεγραμμένο και προβλέπεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2016 του Ελληνικού Κράτους.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα, οργανογράμματα, λειτουργία κ.λπ., περιγράφονται αναλυτικά στα άρθρα, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πρέπει να ξέρουμε όλοι, ότι το νοσοκομείο σε 2 με 3 μήνες, θα είναι έτοιμο να εγκαινιαστεί, διότι θα τελειώσει και ο Κανονισμός λειτουργίας της ΑΕΜΥ Α.Ε. κ.λπ.
Επίσης, θα ήθελα να πω, διότι ο κ. Βρούτσης, είπε ότι κάποιοι από εμάς πηγαίναμε στην παραλία και τάζαμε ότι θα σηκώσουμε το «SEA DIAMOND» και για αυτό βγήκε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για πρώτη φορά πρώτος στη Σαντορίνη της επιχειρηματικότητας. Θα ήθελα, λοιπόν, να δηλώσω στον κ. Βρούτση, ότι και το «SEA DIAMOND» θα πάρει σιγά σιγά το δρόμο του και ήδη έχει αρχίσει να παίρνει το δρόμο του και θα μάθει πάρα πολύ γρήγορα και για αυτό. Ας μην βιάζεται να κάνει κρίσεις, ότι έχουμε δεσμευτεί εμείς θα το πραγματοποιήσουμε.
Επίσης, επειδή πάρα πολλοί αγροτικοί γιατροί και άλλοι, μας παίρνουν από τα νησιά, πραγματικά περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού, αυτή τη διάταξη, η οποία περνάει τώρα ξεπερνώντας τα όποια γραφειοκρατικά και διοικητικά εμπόδια, που λέει ότι οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ μπορούν να δίνουν στέγαση, σίτιση αλλά και επίδομα, το οποίο έχουν αποφασίσει από δικό τους προϋπολογισμό, όπως κάποιες Περιφέρειες και είναι προς τιμήν τους που το έχουν αποφασίσει. Έτσι ώστε αυτοί οι γιατροί να βρίσκουν ουσιαστικά κίνητρα, που μαζί με τα άλλα κίνητρα που δίνει το νομοσχέδιο τα οποία είναι πάρα πολλά αν τα αθροίσαμε, ανοίγουν δρόμο για ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος και στη νησιωτική Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου