Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2016

Και νέα μεθόδευση: Κάνουν τα πάντα για να μην ανακριθεί ο Βγενόπουλος από τους Κύπριους


Χρησιμοποιούν με κάθε τρόπο τη Δικαιοσύνη όχι για να αποδώσουν Δικαιοσύνη αλλά για να μην ανακριθεί ο Αντρέας Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του από τις Κυπριακές Αρχές. Το Συμβούλιο Εφετών, με την απόφασή του με αριθμό 16/2016, αποφάσισε να συνδράμει δικαστικά η Ελλάδα στην Κύπρο και να επιτρέψει σε Κύπριους Ανακριτές να ανακρίνουν τον Βγενόπουλο ως ύποπτο τέλεσης σοβαρών αδικημάτων. 

Η Κύπρος είχε ζητήσει επισήμως δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα, αλλά όταν οι Κύπριοι Ανακριτές έφτασαν στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου, οι δικηγόροι του Βγενόπουλου προσέφυγαν στο Συμβούλιο Εφετών για να μην γίνει η εξέτασή του. Το αίτημα έπρεπε να εξεταστεί από τον Εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής αφού επρόκειτο για δικαστική συνδρομή μεταξύ Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Εισαγγελία Εφετών, καταχρηστικά αντί να απευθυνθεί στη Δικαστική Συνδρομή για να αποφασίσει αυθημερόν, προώθησε το αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών και μετά από καθυστέρηση έξι μηνών, το Συμβούλιο αποφάσισε πως πρέπει ο Βγενόπουλος να ανακριθεί από τις Κυπριακές Αρχές. 

Η απόφαση του Συμβουλίου προωθήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μία μέρα πριν λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήματος αναίρεσης, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Παρασκευαΐδης υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της απόφασης. 

Ο Παρασκευαΐδης έχει καταγωγή από τη Λέσβο όπως και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία έχει σοβαρές ευθύνες στο χειρισμό που οδήγησε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου (διαβάστε εδώ) αλλά και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου για τον οποίο επίσης αυτές τις μέρες υπήρξε μεθόδευση στον Άρειο Πάγο για νόμο που είχε κάνει μερικών μόλις ημερών και με τον οποίο ευνοήθηκαν υπόδικοι του λευκού κολάρου. 

Η προσφυγή του Παρασκευαΐδη για μια υπόθεση που δεν είναι καν θέμα Συμβουλίου Εφετών και η οποία κυρίως δεν έχει νομικά ερείσματα αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να αρνηθεί δικαστική συνδρομή στην Κύπρο, ουσιαστικά εξυπηρετεί την προσπάθεια του Βγενόπουλου να μην ανακριθεί από Κύπριους άμεσα. 

Η υπόθεση πλέον έχει φύγει από το πλαίσιο της δικαιολογημένης και αποδεκτής χρήσης νομικών μέτρων και έχει μετατραπεί σε χρήση της Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση συμφερόντων. 

Δεν είναι δυνατόν ένας Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να αισθάνεται την ανάγκη να προσφύγει εναντίον απόφασης για δικαστική συνδρομή, όταν γνωρίζει πολύ καλά πως δεν μπορεί να ανατραπεί. Ποιά αλήθεια είναι τα κίνητρά του και η αφορμή να αναζητήσει τη συγκεκριμένη απόφαση για να κινηθεί εναντίον της; Πρέπει να το εξηγήσει και να μην κρύβεται πίσω από το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα από το νόμο. Το έχει το δικαίωμα, αλλά πρέπει να εξηγήσει ποιές κοινωνικές συνθήκες, κοινωνική κατακραυγή ή κατάφορη αδικία τον έκαναν να αναζητήσει μια απόφαση που έβγαλαν δικαστές για να την αναιρέσει; Ποιά; 

Η Δικαιοσύνη (και αυτό αφορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης) δεν μπορεί να λειτουργεί ως εγκληματική ομάδα, κάνοντας χρήση και κατάχρηση των νόμων. Αφού με προκλητικό τρόπο χειρίστηκε παράνομα έρευνα και την αρχειοθέτησε, προκαλώντας μάλιστα την παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, τώρα για μια ακόμη φορά καλύπτει το Βγενόπουλο ακόμα και από την Κύπρο. 

Θέση του Αντεισαγγελέα αλλά και του ίδιου του Βγενόπουλου έπρεπε να είναι να εξεταστεί ο Βγενόπουλος από τις Κυπριακές Αρχές και όχι να ολιγωρεί αφού υποστηρίζει πως είναι αθώος. 

Γιατί εμποδίζουν τη Δικαιοσύνη να εξετάσει τον μάρτυρα και να οδηγηθεί στην αλήθεια; Γιατί κύριε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τέτοια πρεμούρα από εσάς που έπρεπε να λέτε «καλά θα κάνει να πάει στη Δικαιοσύνη και να πει την αλήθεια ως μάρτυρας». Ή μήπως φοβάστε πως θα είναι κατηγορούμενος και θέλετε να το αποτρέψετε;


                                                                              πηγή  avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου