Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

Ευρωβουλευτές προς Μέρκελ - Ολάντ: Σταματήστε τον οικονομικό αποκλεισμό της Ελλάδας

13:23 | 24 Μάιος. 2016
Ανοιχτή επιστολή προς την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έστειλαν ευρωβουλευτές από τρεις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν όψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup.
Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Φάμπιο Ντε Μάσι από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, Εμανουέλ Μορέλ και Γκιγιόμ Μπαλάς των Σοσιαλιστών Δημοκρατών και Έρνεστ Ούρτασουν των Πρασίνων ζητούν από τους δύο ηγέτες να αναλάβουν πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, καθώς και για την ενθάρρυνση της δημιουργίας μίας υγιούς οικονομίας στην Ελλάδα.
Στην επιστολή τους, οι πέντε ευρωβουλευτές επισημαίνουν ότι ήδη έχουν ληφθεί από την Αθήνα «μία σειρά από πρωτοφανή και, ορισμένες φορές σκληρά, μέτρα», ενώ «την περασμένη Κυριακή η κυβερνητική πλειοψηφία, ψήφισε ένα σύστημα αυτόματων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, στην περίπτωση που ο προϋπολογισμός αποκλίνει από τους δημοσιονομικούς στόχους».
«Όταν λοιπόν κάποιος εκτελεί τους όρους μίας συμφωνίας, δίκαια αναμένει και από την άλλη πλευρά με την οποία έχει συνάψει την συμφωνία, να πράξει το ίδιο. Ωστόσο, κράτη -μέλη της Ευρωζώνης, κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, απέτρεπαν συνεχώς το να υπάρξει οποιαδήποτε συγκεκριμένη εξέλιξη, παρουσιάζοντας το ψευδεπίγραφο πρόσχημα της «ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων» συνεχίζουν οι ευρωβουλευτές, υποστηρίζοντας ότι «πολλές από τις εμπλεκόμενες πλευρές, παίζουν με στόχο να κερδίσουν χρόνο».
Επισημαίνουν ακόμη ότι εν αναμονή της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σήμερα όπως και στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού, συσσωρευμένες αβεβαιότητες προστίθενται τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους επενδυτές. Όπως σημειώνουν συγκεκριμένα, «η σημερινή κατάσταση συνιστά ένα νέο οικονομικό αποκλεισμό εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, με τους ελέγχους κεφαλαίων να εξακολουθούν να είναι σε ισχύ».
«Ως εκ τούτου, εσείς κ. καγκελάριε και κ. πρόεδρε, έχετε την δύναμη να βάλετε ένα τέλος σε αυτές τις αβεβαιότητες. Άρετε τον οικονομικό αποκλεισμό στην Ελλάδα», αναφέρουν οι ευρωβουλευτές, τονίζοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει, αφήνει στην δυστυχία το 35% των Ελλήνων που πλήττονται από την φτώχεια».



                                                       πηγή tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου