Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

Ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει να γίνει πρωθυπουργός - Όλο το σκοτεινό σχέδιο


Ο Γιάννης ΣτουρνάραςΟ Γιάννης Στουρνάρας
“ Όλο το σκοτεινό σχέδιο του Γιάννη Στουρνάρα ”
Periodista


Με προσεκτικά βήματα, αλλά και με κυνισμό που πολλές φορές συνδυάζεται με άτεχνες και άτσαλες κινήσεις ο πρώην υπουργός Οικονομικών (επί κυβέρνησης Σαμαρά) και νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του. 

Οι γνωρίζοντες στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο θεωρούν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας "βλέπει" τον εαυτό του ως έναν νέο Λουκά Παπαδήμο, ως έναν νέο δοτό πρωθυπουργό. Παρακολουθεί την στήριξη που παρέχει η διαπλοκή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θέλει (φυσικά) να πραγματοποιηθούν εκλογές πριν από την ώρα τους και αναμένει την φθορά της κυβέρνησης Τσίπρα ποντάροντας στην παλιά, γνωστή λογική του ώριμου φρούτου.

Λένε, ότι κάποια συστήματα, εκείνα τα συστήματα που δεν θεωρούν ότι θα καταφέρει ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός, προωθούν έναν σχεδιασμό ή άλλως απεργάζονται σενάρια, ώστε την κυβέρνηση Τσίπρα, αν και όποτε έρθει η ώρα, να τη διαδεχθεί μία κυβέρνηση τεχνοκρατών. Αυτή την ώρα περιμένει ο Γιάννης Στουρνάρα, το αγαπημένο παιδί του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Σε αυτή τη βάση, μόνο τυχαία δεν υπήρξε η επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα, να μιλήσει πέραν του θεσμικού του ρόλου, πολιτικά και ως υπερασπιστής των καταστροφικών πολιτικών και στρατηγικών που ακολούθησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Λονδίνο. Λόγος πολιτικός από έναν Κεντρικό Τραπεζίτη; Θιασώτης της χρεοκοπημένης, πλέον, θεωρίας περί "αριστερής παρένθεσης"; Γιατί όχι. Στη λογική του Στουρνάρα βεβαίως. Μπορεί να επιτίθεται ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση μιας κυρίαρχης χώρας. Στη λογική του Στουρνάρα "ναι". 

Όλα τα στοιχεία, όλες οι πληροφορίες, όλες οι φήμες συγκλίνουν στο εξής: Ο Γιάννης Στουρνάρας ετοιμάζεται για την εφόρμηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ευπατρίδης των τραπεζών, ως δουλικό των συστημάτων εξουσίας της υπερεθνικής ελίτ, ως πειθήνιο όργανο του γραφειοκρατικού συστήματος των Βρυξελλών, ως πιστός υπηρέτης του τραπεζικού ιερατείου της Φρανκφούρτης. Πότε; Όταν, όπως ελπίζει, θα αποτύχει η κυβέρνηση Τσίπρα. Πότε; Όταν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Για να δούμε ένα πολύ σύντομο βιογραφικό του Γιάννη Στουρνάρα: 

Την περίοδο 1986-1989 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών για θέματα δημοσίων επιχειρήσεων και εισοδηματικής πολιτικής. Το γεγονός ότι το 1989 το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές, δεν επέφερε ουσιαστικά μεγάλες μεταβολές στη σχέση του με τον δημόσιο τομέα, αφού με απόφαση του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Δημήτρη Χαλικιά, τοποθετήθηκε σύμβουλος σε θέματα νομισματικής πολιτικής. Με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993, ένα χρόνο μόλις μετά, το 1994 ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε το πόστο του προέδρου του ΣΟΕ, του βασικού συμβούλου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση του ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τη δεκαετία του 1970 είχε φοιτητή τον Γιάννη Στουρνάρα, κατηύθυνε, από το 1994 έως το 2001 την προσπάθεια ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η οποία έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή. Φυσικά έβαλε το χεράκι του και ο Γιάννης Στουρνάρας αφού επί μία επταετία εκπροσωπούσε το υπουργείο στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπότε ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει, ποια είναι η μεγάλη ευθύνη του Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, η οποία σήμερα συνεπάγεται την καταστροφή ενός ολόκληρου λαού. (Τα πάντα για τον Γιάννη Στουρνάρα ΕΔΩ)

Για να το πετύχει αυτό υπονομεύει την κυβέρνηση και την ίδια τη χώρα. Προσπαθεί να διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Και όλα αυτά χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα απολύτως καταστροφικά αποτελέσματα της παρουσίας του στο υπουργείο Οικονομικών. 

Για να τελειώνουμε: Κάποια από τα συστήματα και τα υποσυστήματά τους, θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός ΠΟΤΕ. Ο λόγος; Όχι, μόνο μετά τις τελευταίες επιτυχίες της κυβέρνησης Τσίπρας δεν έχει κάποιο αφήγημα ώστε να στηρίξει τον αντιπολιτευτικό του λόγο, την αντιπολιτευτική του στρατηγική και τους τακτικισμούς του, αλλά πολύ απλά επειδή με τους νέους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν από εδώ και πέρα, τα κουκιά δεν θα βγουν. Και εκτός αυτών τον θεωρούν ανεπαρκή και λίγο. 

Ποντάρουν λοιπόν στον Στουρνάρα. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τους ξενοδόχους. Και ξενοδόχοι είναι ο ελληνικός λαός πρωτίστως και τα άγρια μωρά του Μεγάρου Μαξίμου. 



                                                                                                      πηγή   periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου