Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

Προσπάθεια "καπελώματος" στη συνάντηση για τις ανεμογεννήτριες


           Μια κακή βραδιά χθες στον «Αρχίλοχο» 1-6-16.  Στη συνάντηση για τις ανεμογεννήτριες δεν υπήρχε κανένα νέο  στοιχείο προς  ενημέρωση, τίποτα δεν δικαιολογούσε το κάλεσμα.
Αντιθέτως, με έκπληξη διαπιστώσαμε την προσπάθεια αλλαγής των θέσεων και της θέλησης του Παριανού λάου, που είχε εκφραστεί σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις και που δεν είναι άλλη από το «όχι στις ανεμογεννήτριες».                                Η αλλαγή των θέσεων  επιχειρήθηκε   από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής,  που βρέθηκαν στο προεδρείο της συνάντησης, τα οποία  αποδέχονται τώρα την... «ήπιας  μορφής ανάπτυξη μικρών ανεμογεννητριών στην Πάρο».     Ευτυχώς  οι παραβρισκόμενοι  αντέδρασαν  και επιβεβαίωσαν την αρχική θέση,  υπερψηφίζοντας για άλλη μια φορά  το «όχι στις ανεμογεννήτριες».          
      
          Οι νέες ανεμογεννήτριες που θέλουν να εγκαταστήσουν είναι   ισχύος 2.500 kw, οι υπάρχουσες στις Καμάρες είναι   800 kw,  αυτές  είναι τελικά οι «μικρές» και «ήπιας ανάπτυξης»;;;  
      
          Σαν θετικό της βραδιάς καταγράφουμε  το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, το οποίο ήταν αρκετά  καλό και διαφωτιστικό,  αν και έμειναν να το παρακολουθήσουν ελάχιστοι.

          
        Αγαπητοί φίλοι,  φοβάμαι ότι η κοινή προσπάθεια  «όχι στις ανεμογεννήτριες» δεν φαίνεται  να πηγαίνει μακριά.  Τα συμφέροντα  άλλα επιβάλουν...

3 σχόλια:

  1. τώρα που αλλάζει το σύστημα επιδοτήσεων αιολικών στην Γερμανία (και σκούζουν εκεί, οι αιολικοί), και που οι Δανοί είπαν φτάνει δεν τα αντέχουμε οικονομικά, ανεβαίνει η πίεση για να βρεθούν κορόϊδα να πουν "ναι". Ασε που με το πακέτο Γιουνκερ μια νέα κλάση τρωκτικών θα θέλει να κονομάει από απάτες. Τα αιολικά, είτε μεγάλα, είτε μικρά, είτε συνεταιριστικό-συριζαίϊκα είτε Κοπελουζιάρικα είναι ενεργειακά εντελώς άχρηστα. Οικονομικά ακριβαίνουν το ρεύμα (χωρίς όμως να παράγουν ρεύμα χρήσιμο για ηλεκτροδότηση). Όχι, δεν μειώνουν ρύπους. (Αποδεδειγμένο στην Γερμανία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά πράγματα. Ζητήστε από τον ΑΣΠ ΠΑΡΟΥ την κατανάλωση μαζούτ, πριν και μετά την χρήση των ανεμογεννητριών, δηλ συγκρίνετε την "παραγωγή" καπνού από την καμινάδα του σταθμού στην Νάουσα με και χωρίς τις ανεμογεννήτριες.

    Αυτά, γιατί ακούγονται ανακρίβειες περί μη μείωσης ρύπων. Καλόν είναι να λέμε αλήθειες γενικώς και όχι μονοπλεύρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε, ο μόνος τρόπος να μη ρυπαίνει το εργοστάσιο στη Νάουσα είναι να μη λειτουργεί και αυτό θα συμβεί μόνο αν γίνει η διασύνδεση. Το αρνητικό στην ιστορία είναι ότι με την διασύνδεση κάποιοι θέλουν να γεμίσουν το νησί με ανεμογεννήτριες , χίλιες ανεμογεννήτριες να βάλουμε χωρίς διασύνδεση το εργοστάσιο θα είναι εκεί και θα ρυπαίνει

      Διαγραφή