Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016

ο Κώστας Χαλκιάς για τη ΠΑΡΟ

              






Οκάθε άνθρωπος έχει έναν τόπο που τον λέει δικό του: για πολλούς είναι το «χωριό». Για μένα και τη γυναίκα μου, αυτό το μέρος είναι η Πάρος. Μπορεί να καταγόμαστε ο καθένας από αλλού, αλλά η Πάρος για μας είναι κάτι σαν κοινό σημείο καταγωγής… Αυτό έγινε τυχαία. Την πρώτη φορά που ήρθαμε μαζί, είχε μια φίλη μας ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μας άρεσαν οι Κυκλάδες, όμως η απλότητα που βρήκαμε εκεί μας κέρδισε ακόμα περισσότερο. Από το 1995, ερχόμαστε κάθε χρόνο. Η θετική ενέργεια που βγάζει η Πάρος μάς γοήτευε και για χρόνια ψάχναμε σαν τρελοί να βρούμε μια βάση στο νησί.
Από τότε που καταφέραμε να αγοράσουμε ένα σπίτι, μέχρι σήμερα, έχουμε γίνει φίλοι με τη μισή Πάρο! Οι άνθρωποι του νησιού είναι πάρα πολύ φιλόξενοι. Δεν είναι απλώς ένας τόπος που ερχόμαστε για διακοπές: είναι ένα μέρος που το νιώθουμε οικείο, είναι το δικό μας «χωριό». Ε βαφτίσαμε και τα δυο μας παιδιά, εδώ παντρέψαμε έναν πολύ καλό μας φίλο. Πλέον έρχονται συνέχεια φίλοι, τελευταία και πρώην συνάδελφοί μου ποδοσφαιριστές∙ η Πάρος έχει γίνει σημείο συνάντησης.
Αυτό που αγαπώ στην Πάρο είναι ότι απευθύνεται σε όλα ανεξαιρέτως τα γούστα. Ωραίο φαγητό, γραφικά χωριά, αλλά και θαλάσσια σπορ ‒λόγω των αέρηδων τα ευνοεί πολύ–, θα τα βρεις όλα εδώ. Στην Πάρο θα έρθεις για να ηρεμήσεις, αλλά και για να διασκεδάσεις. Θα έλεγα ότι είναι ένα νησί «μεσαίων» ταχυτήτων: δεν σε κουράζει, αλλά δεν παραχαλαρώνεις κιόλας.
Είναι επίσης το νησί των δεκαοχτάρηδων! Δεν φαντάζεστε πόσα παιδιά έρχονται εδώ για τις πρώτες τους διακοπές μετά το Λύκειο – ακόμα και η γυναίκα μου εδώ είχε έρθει. Τελευταία έχω παρατηρήσει ότι μαζεύει πολλούς τουρίστες Γάλλους και Ιταλούς.
Για κάποιον που δεν έχει ξαναέρθει στο νησί, οι προτάσεις μου είναι να μην παραλείψει να επισκεφτεί το λιμανάκι της Νάουσας, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για φαγητό ή ποτό. Για μπάνιο, τις Κολυμπήθρες για πιο ήσυχα, τη Σάντα Μαρία ή το Μοναστήρι. Για βόλτα, το χωριό Λεύκες είναι εκπληκτικό και το πιο πράσινο της Πάρου.
Πάνω από όλα όμως θα συμβούλευα έναν επισκέπτη να έρθει και να ξαναέρθει, γιατί η Πάρος είναι ένα νησί που δεν σου φτάνει μια βδομάδα να ανακαλύψεις.
*Ο Κ.Χ. αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος μέχρι το 2012, και σήμερα συμμετέχει με την ΠΣΑΤ- Εθνική Ομάδα 2004 (Πρωταθλήτρια Ευρώπης) σε παιχνίδια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

                                                  πηγή      .athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου