Τρίτη, Αυγούστου 23, 2016

Το Παρίσι επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή της «συνόδου της Νότιας Ευρώπης» το Σεπτέμβρη στην Ελλάδα


Αυγούστου 22nd, 2016
Το Παρίσι επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή της «συνόδου της Νότιας Ευρώπης» το Σεπτέμβρη στην Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0

Σειρά σημαντικών διεθνών επαφών ξεκινά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Πρώτος σταθμός, η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών την προσεχή Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στη Σύνοδο.
Παράλληλα η Αθήνα προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου για τη Διάσκεψη που αναμένεται να γίνει στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης και οι στόχοι για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και μείωση της ανεργίας και βεβαίως να ανοίξει η συζήτηση για τη δημοσιονομική χαλάρωση στην Ευρωζώνη.
Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Ν. Υόρκη όπου θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στην Γενική Ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το Παρίσι επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή της «συνόδου της Νότιας Ευρώπης» το Σεπτέμβρη στην Ελλάδα

Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα τη διεξαγωγή «στις αρχές Σεπτεμβρίου» στην Ελλάδα μιας «συνόδου της Νότιας Ευρώπης» με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
«Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.
Ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα. Η σύνοδος αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Έχουν προσκληθεί σ” αυτή η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και έξι χρόνια μια οικονομική κρίση και επιβιώνει χάρη στα δάνεια των πιστωτών της. Η χώρα χρειάσθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί μια χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική ροή που την οδήγησε να ζητήσει επίσης τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει μια οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.
Η Αθήνα έχει εξάλλου καταγγείλει επανειλημμένα την έλλειψη βοήθειας από τις άλλες χώρες της ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.


                                                                                                       πηγή  enter4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου