Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

«Η αλήθεια για τις δηλώσεις Μοσκοβισί για την Ελλάδα»


Κατηγορηματικά διαψεύδουν κυβερνητικοί κύκλοι τα σενάρια που διέρρευσαν στον Τύπο και θέλουν τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί να έθεσε θέμα αμφισβήτησης της θέσης της Ελλάδας ως προς την ευρωζώνη.
Όπως σημειώνουν στο Μαξίμου, χθες στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για το 2017 πραγματοποιήθηκε συζήτηση παρουσία του αντιπροέδρου της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις και του επιτρόπου Π. Μοσκοβισί.
Ο τελευταίος, σε σχόλιο Έλληνα βουλευτή ότι από γερμανικής πλευράς φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση περί Grexit, επανέλαβε εμφατικά τη θέση της Επιτροπής ότι η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και τόνισε ότι τη θέση αυτή, «μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή ευρωζώνη», συμμερίζονται όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι.
Επανέλαβε, μάλιστα, ότι είναι δυνατή η σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι η σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του τελευταίου Eurogroup (26 Ιαν.) υπήρξε πολύ εποικοδομητική. «Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε, αναφέροντας ότι η Επιτροπή προτίθεται να είναι «πολύ ενεργή» προς αυτή την κατεύθυνση.
«Ας γνωρίζουν οι ‘’συνήθεις άγνωστοι’’ ότι η διαστρέβλωση δηλώσεων μόνο για μικροκομματικούς λόγους, καθώς εκτιμούν ότι έτσι κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση, βλάπτει σοβαρά τη χώρα» επισημαίνουν κύκλοι της κυβέρνησης καλώντας όσους διακινούν τέτοια σενάρια να συγκρατηθούν. «Πώς θα αντέξουν, άλλωστε, άλλα δυο χρόνια να ζητάνε εκλογές διαστρεβλώνοντας συνεχώς δηλώσεις;» διερωτώνται.

                                                               πηγή         koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου