Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ





                                                                              27-3-2017




   Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ



Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ


Με μία μεγάλη συγκέντρωση ο Παριανός λαός εξέφρασε την αντίθεσή του στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Πάρο. Στη συγκέντρωση –διαμαρτυρία μίλησαν οι δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου, ο Έπαρχος Πάρου, εκπρόσωποι των δημοτικών και κομματικών παρατάξεων, εκπρόσωποι από την Εκκλησία και φορείς.
Στη συγκέντρωση ήταν και ο Νίκος Μανιός , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες. Στην ομιλία του προς τους Παριανούς ανέφερε ότι   παρά το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν στη χρήση ΑΠΕ, τα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων στα οποία προβλέπεται εγκατάσταση ανεμογεννητριών, θα πρέπει να εξαιρεθούν, καθώς οι συνέπειες  θα είναι καταστροφικές τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία.
Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της ΚΕΠΟΣΑ Σωτήρης Καστρουνής ο οποίος ανέφερε ότι καμιά περιβαλλοντική,  ενεργειακή  ή  αναπτυξιακή  πρόθεση   δεν υπάρχει  πίσω από τις  ανεμογεννήτριες , παρά μόνο  αποικιοκρατικού  τύπου δεσμεύσεις απέναντι στις χώρες δανειστές που τις κατασκευάζουν  και εξυπηρέτηση μερικών  συμφερόντων ιδιωτών,  σε βάρος  του οικονομικού  συμφέροντος των κατοίκων των  νησιών.
Η αντίσταση της παριανής κοινωνίας είναι η μόνη που μπορεί να σταματήσει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί.
Η παριανή κοινωνία πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα και να σταματήσει τα σχέδια όσων επιθυμούν να μετατρέψουν το νησί σε αιολικό πάρκο.


Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου