Σάββατο, Μαρτίου 04, 2017

Η αμήχανη στιγμή της συμφωνίας του Eurogroup

Του Νίκου Συρμαλένιου








Η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup ανέδειξε την χαρακτηριστική αμηχανία της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της ΝΔ, αλλά και το οξύμωρο της υπόθεσης από τη μια να μιλάνε για κλείσιμο της αξιολόγησης και καθυστερήσεις και από την άλλη να φωνασκούν όταν αυτό είναι ορατό. Αφού τελείωσε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης , ψάχνουν συνεχώς να βρουν νέα προσχήματα για να αντιπολιτευτούν χρησιμοποιώντας τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ ως να έγιναν ήδη αποδεκτές από την κυβέρνηση.
Η ΝΔ και η αντιπολίτευση πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι η κυβέρνηση πέτυχε ένα περίγραμμα συμφωνίας και πλέον η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε τεχνικό επίπεδο και θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν. Στόχος είναι στο Eurogroup του Μαρτίου να έχει κλείσει η συζήτηση για τα μέτρα - αντίμετρα.. Τόσο τα μέτρα επιβάρυνσης από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουν οι θεσμοί όσο και τα μέτρα ελάφρυνσης από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ,που θα προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση θα ψηφιστούν ταυτόχρονα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και κανένα από αυτά τα μέτρα δεν θα τελεί υπό αίρεση Τα μέτρα θα έχουν τελικά μηδενικό ισοζύγιο προς την κοινωνία.
Σαφώς κανένας δεν πανηγυρίζει αλλά η χώρα κερδίζει σιγά σιγά την αξιοπιστία της διαψεύδοντας και τους πλέον κακόπιστους. Αντί στόχου 0,5% για το 2016, καταγράφει υπεραπόδοση με το πρωτογενές πλεόνασμα να κλείνει πάνω από 2%. Η οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 0,3% αντί πρόβλεψης για ύφεση ενώ και η ανεργία στα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μειωθεί από το 27% που το παρέλαβε από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο 23%. Ο στόχος μας παραμένει η  έξοδος από την επιτροπεία και τα μνημόνια  και η αναδιοργάνωση της χώρας  με την κοινωνία όρθια. Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν επιτρέπεται να πέσουν για ακόμα μια φορά στο κενό.
* Ο Νίκος Συρμαλένιος είναι βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ


                                                                                                       πηγή  pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου