Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2017

Κάρυστος: «Παγώνει» η κατασκευή 8 αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών

Κάρυστος: «Παγώνει» η κατασκευή 8 αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών

  

«Μπλόκαραν» τα έργα κατασκευής οκτώ αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών της ENEL Green Power, στη περιοχή Καφηρέα του Δήμου Καρύστου Εύβοιας, με προσωρινές διαταγές του προεδρεύοντα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπροέδρου, Ιωάννη Γράβαρη.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας έχει προσφύγει ο Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας και τρεις κάτοικοι της Καρύστου, κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και κατά 27 αποφάσεών του με τις οποίες προβλέπεται η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.
Μεταξύ άλλων στην προσφυγή υποστηρίζεται, ότι τα οκτώ αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν μέσα σε δασική έκταση ενταγμένη στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000, χαρακτηρισμένη ως τόπο κοινοτικής σημασίας και ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα.
Στις προσωρινές διαταγές του, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ αναφέρει: «Διατάσσουμε να μην εκτελεσθεί οποιαδήποτε περαιτέρω εργασία που κατατείνει στην πραγματοποίηση των επίδικων έργων, μέχρι την έκδοση απόφασης επί του αιτήματος αναστολής των προσβαλλόμενων αποφάσεων».
Σημειώνεται πως με τις εν λόγω υπουργικές αποφάσεις εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των επίμαχων αιολικών πάρκων, όπως και οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία τους.
Στα 8 αιολικά πάρκα προβλέπεται η εγκατάσταση 73 ανεμογεννητριών οι οποίες θα παράγουν 167,9 MW, η κατασκευή υπογείου δικτύου μέσης τάσης 20MW και η κατασκευή τριών σταθμών ανυψωτικής τάσης 20/150 KV στις θέσεις Αμυγδαλέα, Αντιά και Πλατανιστός της Καρύστου.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ θα αποφασίσει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου αν θα γίνει δεκτή η αίτησή του για την αναστολή των εργασιών της ENEL μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίως προσφυγής για ακύρωση όλων των εγκριτικών αποφάσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν στα αιολικά πάρκα της εν λόγω εταιρίας.


                                                                         πηγή   foxpolitics.gr

 Όπως αναφέρεται    (τα οκτώ αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν μέσα σε δασική έκταση ενταγμένη στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000, η οποία χαρακτηρισμένη ως τόπος κοινοτικής σημασίας και ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα.)  
Στα καθ’ ημάς τώρα…
Αλήθεια  πέρυσι  το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου  δέχτηκε ότι οι Άγιοι Πάντες  και ο Στρούμπουλας,  που ήταν χαρακτηρισμένοι σαν καταφύγιο άγριας ζωής  … μετακομίσανε στα Βουνιά, καθώς ορίστηκαν με τις συντεταγμένες των Βουνιών, με αποτέλεσμα  (βάση συντεταγμένων πάντα) το καταφύγιο αγρίων ζώων να βρίσκεται ξαφνικά στα Βουνιά και όχι στους Άγιους Πάντες  και στον Στρούμπουλα. Και διερωτάται κάνεις, πόσο αθώο ήταν αυτό το λάθος και αυτή η αποδοχή; Μήπως η μεταφορά έγινε  σκόπιμα για να μείνει καθαρή η περιοχή  του «Στρούμπουλα» για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Πάρο … μήπως η υπόθεση αυτή είναι για τον εισαγγελέα;;;  Ποιος είναι ο υπεύθυνος  του ορισμού των συντεταγμένων ;;;
(Μια ευχάριστη έκπληξη…  να σημειώσουμε την καταγωγή του  προεδρεύοντα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας)


                                                Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου