Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2016

Στα αζήτητα το νέο κτήριο γυμνασίου της Παροικιάς


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου,  την Τρίτη 18-10-16, εκτός ημερήσιας διάταξης  συζητήθηκε αίτημα του  1ου  Δημοτικού Σχολείου  που ζητά  να του επιστραφεί  αίθουσα  που του ανήκει και σήμερα στεγάζει το  1ο νηπιαγωγείο γιατί την χρειάζεται. Αυτό βέβαια είναι απ ότι φαίνεται δύσκολο να γίνει γιατί με βάση τα δεδομένα απλά δεν υπάρχουν χώροι για να μεταστεγαστεί το νηπειαγωγείο .   

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται  η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές υποδομές στην Παροικιά,  μεταλλικές αίθουσες προκάτ σε  2ο δημοτικό και γυμνάσιο, μεταλλικές κατασκευές υποστύλωσης   γιατί πέφτουν οι σοβάδες  μέσα σε αίθουσες του παλιού κτηρίου του γυμνασίου, ενοικιαζόμενες αίθουσες εκτός σχολικού συγκροτήματος στο 2ο δημοτικό.   Τα  τρία νηπιαγωγεία  στεγάζονται  σε ακατάλληλους  νοικιασμένους  χώρους  και το τέταρτο φιλοξενείται σε αίθουσες του 1ου δημοτικού, κανένα σε δικό του χώρο.

Να θυμίσω ότι εδώ και οκτώ χρόνια έχει αγοραστεί οικόπεδο 17 στρεμμάτων για την ανέγερση νέου κτηρίου για το γυμνάσιο,  κάτι τέτοιο  εκτός από το ότι θα έλυνε το στεγαστικό πρόβλημα του  γυμνασίου θα ελευθέρωνε χώρους και θα έλυνε πολλά χρόνια  στεγαστικά προβλήματα των σχολείων της Παροικιάς.     

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα μετά από οκτώ χρόνια  δεν υπάρχει ούτε καν μελέτη για το κτήριο με ευθύνη των τελευταίων   δημοτικών αρχών.    Ειδικά όσο αφορά τη σημερινή δημοτική αρχή,  το νέο σχολείο δεν υπάρχει  σε κανένα από τα πλάνα της .

Υ.Γ.  καλά ο Κωβαίος…  οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που εκλέγονται  με ψήφους  της Παροικιάς υπάρχουν;;;   περιμένω να δω να σηκώνουν ένα  θέμα που να αφορά την περιοχή των  ψηφοφόρων τους,   φοβάμαι  ότι θα περιμένω ως το τέλος της πενταετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου