Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017

Μοσκοβισί: Παράθυρο ευκαιρίας για μια συμφωνία για την Ελλάδα



Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί βλέπει «παράθυρο ευκαιρίας» για συμφωνία σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Μιλώντας στο Euronews, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, αλλά τις ευθύνες τους οφείλουν να αναλάβουν και οι εταίροι της Ελλάδας».
Για τον ρόλο του ΔΝΤ, ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε πως πρόκειται για έναν σημαντικό εταίρο, με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να συμπορευθεί.
Σημείωσε ότι οι αριθμοί είναι στο τραπέζι «και δείχνουν ότι μέχρι τώρα υπάρχει μια υπεραπόδοση της Ελλάδας ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους».
«Πρόκειται για έναν στόχο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Οι αριθμοί μας ήταν πάντα σωστοί, ακόμη κι όταν δεν ήταν ευνοϊκοί. Άρα, κάθε εταίρος οφείλει να εργαστεί στη βάση αυτή, διότι είναι η βάση του στόχου και η πρόβλεψη», συμπλήρωσε.
Νωρίτερα, με αφορμή τη δημοσίευση των χειμερινών προβλέψεων της Κομισιόν, ο κ. Μοσκοβισί είπε για την Ελλάδα ότι «οικοδομούμε κάτι που θα το ονόμαζα “success story” και επομένως, δεν μπορούμε να προσθέσουμε μία νέα κρίση».


                                                                      πηγή   koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου