Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017

ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ



Η Παροικιά είναι το μοναδικό διαμέρισμα στην Πάρο που υστερεί σε σχολικές υποδομές.
Να θυμίσουμε ότι από την αρχή της δημαρχικής θητείας Ραγκούση έχουν τοποθετηθεί προκάτ μεταλλικές αίθουσες στο 2ο Δ .Σ .Παροικιάς και στο Γυμνάσιο  που ζουν και βασιλεύουν, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει το επιτρεπόμενο όριο χρήσης τους. Η «καλή κτιριακή κατάσταση» των σχολείων της Παροικιάς συνεχίζεται  με το παλιό  κτίριο του γυμνασίου στο οποίο  έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά υποστυλώματα και λαμαρίνες, για να μην πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών και πάει παραπέρα  με  τα τρία νηπιαγωγεία στην Παροικιά, που στεγάζονται σε ακατάλληλους ενοικιαζόμενους χώρους.
Αναφέρουμε τα παραπάνω γιατί και το κλειστό γυμναστήριο στη Μάρπησσα  είναι  σχολικό κτίριο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Σ. Αρχιλόχου- Μάρπησσας). Το εν λόγω κλειστό γυμναστήριο ήταν προσωπική επιλογή του τότε δημάρχου κ. Βλαχογιάννη, χωρίς  να  διαφωνήσει κανείς ούτε για το έργο ούτε για την επιλογή του δημοτικού διαμερίσματος,  χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις ειδικά από την Παροικιά.
Το  Κλειστό  Γυμναστήριο της  Παροικιάς  δεν είναι κάτι καινούριο. Είχε δρομολογηθεί από τη δεκαετία του 1990. Στην  τελευταία συνεδρίαση του  δημοτικού  συμβουλίου πάρθηκε ομόφωνη απόφαση η ΚΔΕΠΑΠ να χρηματοδοτήσει με 400.000  το έργο. Οι αντιδράσεις κατά του έργου και της χρηματοδότησής του είναι  πέρα από κάθε προηγούμενο, παρά το γεγονός ότι η δημιουργία ενός κλειστού γυμναστήριου στην Παροικιά είναι απαίτηση της νεολαίας.
Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Μεταξύ αυτών ότι πρέπει   να γίνει διαβούλευση για το πού και πώς να διατεθούν τα 400.000 της ΚΔΕΠΑΠ.

          Συμφωνούμε, να γίνει διαβούλευση γιατί πιστεύουμε σε τέτοιες διαδικασίες  και ειδικά για  τα χρήματα του Λιμενικού Ταμείου, που το αποθεματικό του πλησιάζει τα 5.000.000 €. Η τακτική του  προέδρου του Λιμενικού Ταμείου είναι να  ανακοινώνει τετελεσμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα έργα που προγραμματίζει και προωθεί. Λειτουργεί σαν ανεξάρτητο όργανο και αποφασίζει πέρα  από τον προγραμματισμό και τους στόχους του Δήμου .

 

Υ.Γ.    Ενόψει της θεσμοθετημένης εναλλαγής των δημοτικών αξιωμάτων στη μέση της Δημοτικής θητείας πρέπει να διορθωθεί ένα λάθος. Αποτελεί σκανδαλώδη σύμπτωση  ότι επί σειρά ετών ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν ήταν από την Παροικιά. . Για λόγους πολιτικής ευθιξίας αυτή τη φορά  ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου πρέπει να είναι από την Παροικιά.  Για δύο λόγους: πρώτον, η Παροικιά επιβαρύνεται από τη λειτουργία των δύο λιμανιών , του επιβατικού και του εμπορικού και είναι οι κύριοι χρηματοδότες του Λιμενικού Ταμείου και δεύτερον,  το κύριο αντικείμενο του Λιμενικού Ταμείου είναι τα   λιμάνια της.  



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου