Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Νίκος Βολοσυράκης





Ανοιχτή επιστολή

   To δημοτικό συμβούλιο στις 20/1 αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλλει αίτημα προς την ΚΔΕΠΑΠ ώστε να διατεθούν 400.000€ , σχεδόν όλο το αποθεματικό της ταμείο, για να αρχίσει η ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στο Ζευλάκι.

    Αν και το κλειστό Μάρπησσας είναι ήδη έτοιμο, συμφωνώ για την χρησιμότητα ενός ακόμα γηπέδου στο νησί.
Διαφωνώ όμως με την προτεραιότητα που του δίνεται από την Δημοτική Αρχή και την προχειρότητα της πρότασης, αφού ούτε μελέτη υπάρχει ,ούτε εκτίμηση κόστους.
Ακόμα περισσότερο διαφωνώ με τον τρόπο χρηματοδότησης από ένα αποθεματικό ταμείο πoυ θα έπρεπε να διατεθεί για τις επιτακτικές ανάγκες που υπάρχουν και που όλοι γνωρίζουμε. Επιγραμματικά αναφέρω τα παρακάτω:

Υγεία: To Kέντρο Υγείας Πάρου εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένο, με ανεπαρκή και απαρχαιωμένο εξοπλισμό, το υγειονομικό αεροσκάφος παραμένει καθηλωμένο.
   O Δήμος έχει την θεσμική και ουσιαστική δυνατότητα με την δημιουργία Δημοτικού Πολυϊατρείου να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το κενό που αφήνει το κράτος.
   Το αεροπλάνο χρειάζεται επισκευή και ένα υπόστεγο στο νέο αεροδρόμιο για να μπορεί να πετάει με έδρα την Πάρο. Ο Δήμος θα μπορούσε να συνδράμει το Βελέντζειο Ίδρυμα ώστε αυτό να γίνει εφικτό.

Σχολεία: Οι παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν, έχουν αυστηρά κριτήρια και δεν ξέρουμε έως πότε θα έχουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Τα παιδιά στην Παροικιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, πολλά σχολεία στο νησί έχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα .
   Θα μπορούσε να γίνει άλλος ένας παιδικός/βρεφονηπιακός σταθμός και να χαμηλώσουν τα κριτήρια ένταξης. Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων μπορούν να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες επισκευές, μονώσεις, βαψίματα  κ.λ.π.
    Ο Δήμος πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες για το νέο 2ο Γυμνάσιο Παροικίας που
από το 2009 προχωρά με ταχύτητα χελώνας.

   Άλλες πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές που ενδεχομένως έχουν μεγαλύτερη  προτεραιότητα απο ένα 2ο κλειστό είναι: Πολιτιστικό κέντρο , θέατρο - κινηματογράφος, κολυμβητήριο.

    Στο πρώτο Δ.Σ. που πήρα μέρος στις 22/1 όφειλα να τοποθετηθώ και να καταψηφίσω αυτή την πρόταση, έστω και αν θα ήμουν ο μόνος που θα το έκανε. Θα τα πράξω και τα δύο την επόμενη φορά που θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.


Νίκος Βολοσυράκης
Δημοτικός Σύμβουλος ΚΕΠ-ΟΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου