Σάββατο, Ιανουαρίου 02, 2016

Γ. Μουζάλας: Κάποιοι μας ενοχοποιούν, ακόμη, για το προσφυγικό


Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να σωθούν δεκάδες χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά ορισμένες «φωνές» στην Ευρώπη συνεχίζουν να ενοχοποιούν τη χώρα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.


«Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό», ανέφερε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι, παρά την κακοκαιρία που επικρατεί στο Αιγαίο, με ανέμους 6 ή και 7 μποφόρ, οι ροές προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια  αυξάνονται αντί να μειωθούν. Η Ελλάδα έχει αναλάβει τεράστιες ευθύνες, πολύ περισσότερες απ’ όσες της αναλογούν, επανέλαβε.

Κι όμως, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ορισμένοι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες στην Αθήνα, με στόχο «να κρύψουν το πρόβλημα ή να καθησυχάσουν το δικό τους κοινό».

«Αυτό το παιχνίδι ευθυνών που δεν μας ανήκει να σταματήσει», είπε.

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε ικανοποιητικές τις συνθήκες που επικρατούν στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και στα κέντρα φιλοξενίας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να τις βελτιώσει. «Κάνουμε προσπάθεια από το λίγο μας να προσφέρουμε όσο καλύτερα γίνεται», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι η χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλες αυτές τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που φθάνουν κάθε εβδομάδα.

«Ζούμε ιστορία» είπε και πρόσθεσε: «Ένα εκατομμύριο άνθρωποι μέσα σε έξι μήνες είναι κάτι που δεν είχε συμβεί από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (…) Η Τουρκία δεν μειώνει τις ροές. Έχουμε βομβαρδισμό μ 4.000 αφίξεις την ημέρα, παρά του γεγονός ότι έχουμε 6 και 7 Μποφόρ και αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό». 

Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις χώρες τους είπε ο κ. Μουζάλας, προσθέτοντας: «Ελλάδα από μόνη της δεν μπορεί να το κάνει, θα πρέπει να γίνει συμφωνία ΕΕ με το Μαρόκο και το Πακιστάν (…)  Η μείωση των ροών δεν εξαρτάται από την Ελλάδα»          
                                                                                        πηγή   stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου