Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2017

Ανακοίνωση για την δημόσια υγεία στην Πάρο – Κέντρο Υγείας




















                 

     

    Ο.Μ. ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ  

          Ανακοίνωση για την δημόσια υγεία στην Πάρο – Κέντρο Υγείας – 


Στα δύο μόλις χρόνια ζωής της Κυβέρνησης , μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έγινε δυνατή η ανόρθωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , το οποίο είχε οδηγηθεί στην κατάρρευση μέσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποστήριξαν η Ν.Δ και οι συνοδοιπόροι τους εκχωρώντας στα ιδιωτικά συμφέροντα τον ευαίσθητο αυτόν χώρο.

Οι κάτοικοι της Πάρου βίωσαν  αυτή την απαξίωση με την υποβάθμιση του Κ.Υ, την ερήμωσή του από ειδικευμένους γιατρούς και την ανασφάλεια στις διακομιδές των επειγόντων περιστατικών. Ο Παριανός λαός, στον μεγάλο αγώνα που έδωσε για την Υγεία, πρόταξε σαν σημαντικότερα  αιτήματα την μονιμότητα του Ιατρικού προσωπικού και την επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών από μονοετή σε τριετή. Αυτά  τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν μέσα από νομοθεσία που ψηφίστηκε τον Φλεβάρη του 2016. Στο λεγόμενο ‘’Παράλληλο Πρόγραμμα’’με στόχο την ενίσχυση της στελέχωσης των δομών Υγείας σε  άγονες και νησιωτικές περιοχές, δόθηκαν  κίνητρα στους γιατρούς προκειμένου να κατευθυνθούν στα Νησιά μας, θεσπίζοντας επιδόματα για τα άγονα Ιατρεία, καθιερώνοντας το θεσμό της ωφέλιμης θητείας, προκηρύσσοντας νέες θέσεις ειδικευμένων γιατρών και επιμηκύνοντας τις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών   από το ένα έτος  σε τριετία. Επιπλέον, έδωσε την δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να τους  ενισχύει  με χρηματικό ποσό ή στέγη, προκειμένου να μη λειτουργεί ανασταλτικά το υψηλό κόστος διαβίωσης στα τουριστικά νησιά μας. Τα αποτελέσματα είναι σήμερα ορατά σε όλους.

Η Ν.Δ αντί να κάνει την αυτοκριτική της για την επιλογή διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και επιτέλους να παραδεχθεί ότι σήμερα παντού, αλλά και στην Πάρο, αρχίζουν να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα της  πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης στην Υγεία, προσπαθεί να τα καρπωθεί  και με επισκέψεις στελεχών ή παραγόντων της λειτουργεί πολιτικάντικα προσφέροντας …Αγιοβασιλειάτικα  δωράκια.                                                        Σε αυτή την λογική ο Δήμαρχος Πάρου, μετά από επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας και στο Δελτίο τύπου που εξέδωσε, προσπαθεί να μας πείσει, ότι στην σημαντικά βελτιωμένη σημερινή εικόνα του Κέντρου Υγείας, έχει συμβάλλει και αυτός επενδύοντας ανερυθρίαστα στην μία και μοναδική φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις του Παριανού λαού στη Αθήνα. Εκείνος, που ποτέ δεν συμμετείχε σε καμιά συνεδρίαση του Συντονιστικού για την Υγεία, που ποτέ δεν κατέθεσε μια πρόταση για να συμβάλει στον αγώνα μας.

Ας  αξιοποιήσει λοιπόν, έστω και αργά,  τουλάχιστον τον θεσμικό του ρόλο προσφέροντας λύσεις, για παράδειγμα, στο σοβαρό πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και πιθανά θα τους οδηγήσει στην παραίτηση ή καθιερώνοντας  επίδομα στέγης  για τους επικουρικούς γιατρούς, αποφάσεις που έχουν ήδη λάβει κι άλλοι Δήμοι των Κυκλάδων …και να ξέρει ότι οι Παριανοί έχουν μνήμη και μπορούν να ξεχωρίσουν τις ουσιαστικές παρεμβάσεις από τις κινήσεις εντυπωσιασμού.
Όσο και να μη θέλουν ορισμένοι, η σημερινή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας οφείλεται κυρίως στην βούληση της σημερινής κυβέρνησης ,αλλά και στον αγώνα της Παριανής κοινωνίας.

Οι προκηρύξεις των θέσεων ειδικευμένων γιατρών και προσλήψεις έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται από την σημερινή κυβέρνηση με στόχο την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Συνεχίζουμε.

  8 / 12 / 2017                                                    Ο.Μ. ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ  
                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου