Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015

Λέγε-λέγε το κοπέλι

Του Θανάση Καρτερού
       
         Α, όλα κι όλα. Αυτό είναι σοβαρό. Ο Μεϊμαράκης δεν δέχεται για πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Τέρμα στην προσμονή και στις φρούδες ελπίδες, γιατί το είπε καθαρά στον Antenna. Δεν μπορώ να δεχτώ για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που έχω αποκαλέσει ψευτράκο. Και ποιον θέλει; Κάποιο τρίτο πρόσωπο, κοινής εμπιστοσύνης. Τύπου Παπαδήμα ή Στουρνάρα, θα λέγαμε, γιατί ακόμα κι ο Μεϊμαράκης δεν θα πρότεινε απευθείας τον Ντάισελμπλουμ. Υπάρχουν όρια ακόμα και στον ευρωπαϊσμό με μουστάκι.
Και τώρα τι γίνεται; Καλά, ο Τσίπρας θα είναι στα μαύρα πανιά γιατί ξέρει πόσο σοβαρός είναι ο Μεϊμαράκης. Πόσο βάθος πολιτικής σκέψης, πλάτος πολιτικής ευφυΐας και ύψος πολιτικού ήθους διαθέτει. Ξέρει συνεπώς πως όταν λέει κάτι ο αρχηγός της Ν.Δ. πρέπει να το παίρνουμε όλοι σοβαρά υπόψη. Είτε αυτό αφορά τον εσωτερικό του κόσμο, για τον οποίο μίλησε όπως μίλησε παλιότερα στη Βουλή, είτε τον εξωτερικό κόσμο, για τον οποίο μιλάει όπως μιλάει τώρα. Τέρμα ο Τσίπρας, κι αρχίζουμε τον θρήνο.
Γιατί στα μαύρα πανιά δεν είναι μόνο ο Τσίπρας. Είμαστε και όσοι πιστέψαμε ότι θα πιει καφέ στην Κουμουνδούρου ο Μεϊμαράκης. Και θα δούμε επιτέλους μια κυβέρνηση "γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα". Με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, τον Μεϊμαράκη αντιπρόεδρο, τον Άδωνι επί της παιδείας, τον Πλεύρη επί της προστασίας του πολίτη, τον Μπαλτάκο επί της υγείας, τον Βενιζέλο επί της άμυνας -και των υποβρυχίων-, τον Βορίδη επί του μεταναστευτικού. Και μερικούς δικούς μας, βέβαια.
Και αντ' αυτού -όνειρο ήταν και πάει- βγάζει τον Τσίπρα από τη μέση. Κι έτσι γίνεται το όλον σκυθρωπό. Διότι η ιδέα του μεγάλου συνασπισμού έχει το πολύ γέλιο μόνο όταν είναι σ' αυτή ο Τσίπρας. Άσε που δεν προβλέπει τι θα τον κάνουμε τον Τσίπρα μετά τον εξοστρακισμό του. Θα τον στείλουμε εξορία; Σε κατ' οίκον περιορισμό; Θα τον διορίσουμε στο κυλικείο της Κουμουνδούρου να κάνει καφέδες στον Μεϊμαράκη; Ή θα τον βαλσαμώσουμε σε μια βιτρίνα να βλέπουν όλοι τι παθαίνει όποιος τα βάζει με τον Μεϊμαράκη;

Α, ρε Μεϊμαράκη αθάνατε! Πες κι άλλα. Λέγε-λέγε το κοπέλι, κάνει το λαό να θέλει. Ποιον να θέλει; Και να σ' το πω δεν θα το πιστέψεις και θα με πεις ψευτράκο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου