Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2015

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συρμαλένιος Νικόλαος του Ευαγγέλου

Οικονομολόγος – πολιτικός επιστήμονας, με καταγωγή από τη Μήλο, συμμετέχει στην αριστερά από τα χρόνια της δικτατορίας. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων το 2012 και το 2015. Από το 1980 εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομίας (δημόσιες επενδύσεις και περιφερειακή ανάπτυξη). Ασχολήθηκε με θέματα δημόσιας διοίκησης, εργατικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται συστηματικά για τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας. Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου και νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων. Ήταν εκδότης του περιοδικού “Κυκλαδικοί Πλόες”. Στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Επιτροπής Περιφερειών, της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών και της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.


Συρίγος Αντώνιος του Δημητρίου

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1960, όπου ζει με την οικογένειά του, ασκώντας το λειτούργημα του Δικηγόρου από το 1987. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ερμούπολης (1994-2002) ασκώντας χρέη αντιδημάρχου(1997-1998). Την τετραετία 1998- 2002 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Κυκλάδων, ενώ το διάστημα 1998-2006 χρημάτισε αντιπρόεδρος και μετά πρόεδρος του Δ.Σ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης. Εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων το 2015. Στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  αναδείχθηκε συντονιστής στον τομέα Προστασίας του Πολίτη (Σώματα Ασφαλείας, Πυροσβεστικό, Λιμενικό κ.ά.) και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής  και της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων.


Μανιός Νικόλαος του Εμμανουήλ

Oφθαλμίατρος, με καταγωγή από το Δανακό Νάξου, υπηρέτησε και ως διευθυντής στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εντάχθηκε στην Αριστερά το 1961 (Κίνημα Μαθητών των Νυχτερινών Γυμνασίων). Λόγω της συμμετοχής του στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό και εξορίστηκε στη Γυάρο. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 1979 έως το 1996 εκπροσώπησε το ιατρικό σώμα (πρόεδρος και αντιπρόεδρος ΕΙΝΑΠ). Από το 1992 έως το 1996 διετέλεσε μέλος της γραμματείας της ΟΕΓΝΕ και μέλος της διοίκησης του ΠΙΣ. Εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων  το 2015 και διετέλεσε  Αντιπρόεδρος  της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Πρόεδρος της  Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και Μέλος  της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος.  


Μαυρουδή Άννα του Συμεών

Εκπαιδευτικός Δ/θμιας Εκπ/σης,  με καταγωγή από την Τζια. Είναι απόφοιτη Αγγλικής Φιλολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στις Πολιτισμικές Σπουδές και στη Θεωρία Κριτικής. Έχει εργαστεί στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και ως διερμηνέας-μεταφράστρια. Έχει διατελέσει διευθύντρια στο ΕΠΑΛ Κέας. Συμμετέχει σε προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων. Ασχολείται με ζητήματα ισότητας των φύλων, εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πολιτικών κατάρτισης. Μέλος της ΕΕΚΕ Παιδείας (2012-2014)και σήμερα μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Προγράμματος. Το 2012 και το 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.


Ευθυμιάτου Χριστίνα του Χαραλάμπους

Χημικός (βιοχημικός) μηχανικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα από νησιώτες γονείς. Ζει με την οικογένεια της στη Νάξο από το 1990. Σημαντικά κομμάτια της επαγγελματικής της εμπειρίας στη Νάξο, η συνεργασία με το Κέντρο Οικολογικών Ερευνών Νάξου, η δημιουργία του Οικολογικού Σχολείου Νάξου και η 15χρονη απασχόλησή της στην Αναπτυξιακή Επαρχίας Νάξου-ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε. (Εταιρεία ΟΤΑ). Επιστημονική συνεργάτιδα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων  (2012-2013), με ιδιαίτερα αντικείμενα τα νησιωτικά θέματα και την πρωτογενή παραγωγή - μεταποίηση τοπικών προϊόντων. Μέλος  των Οικολόγων Πράσινων από το 2010 και υποψήφια βουλευτής το 2012. Υποψήφια με την «Νησιωτική Ανατροπή» στις Περιφερειακές εκλογές του 2014. Συντονίστρια του κόμματος  των Οικολόγων Πράσινων από τον Ιανουάριο του 2015.


Στέλλας Σταύρος του Παναγιώτη

Γεννήθηκε στην Πάρο, είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εργάστηκε για 30 έτη σε εταιρίες πετρελαιοειδών. Για οκτώ χρόνια εργάστηκε σε βαλκανικές χώρες (Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία και Ρουμανία) ως διευθυντής στον τομέα της εμπορίας, της ανάπτυξης δραστηριοτήτων και εξαγορών επιχειρήσεων. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε  στον τουριστικό κλάδο στο νησί του. Πολιτικά είναι ενεργός από το 1973 στις γραμμές του Ρήγα Φεραίου. Κατόπιν δραστηριοποιήθηκε στις οργανώσεις του ΚΚΕ εσωτερικού, του ΣΥΝ και τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Από το 2012 είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, (Οικονομικών, ΔΕΚΟ,  Ενέργεια) και συντάκτης πολλών μελετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου