Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

γιορτή ελιάς στην Αγκαιριά ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ





   
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη γιορτή ελιάς στην Αγκαιριά που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Αγκαιριάς.
Το πρωί μια ομάδα ατόμων περπάτησε από το γήπεδο της Αλυκής μέχρι το λιοτρίβι του κ. Ιακώβου Ραγκούση όπου στήθηκε μια μικρή γιορτή με χορό, ξενάγηση στο παλιό λιοτρίβι, κέρασμα με λιχουδιές φτιαγμένες από λάδι από την οικογένεια του κ. Ιακώβου. Όλοι οι περιπατητές και οι παριστάμενοι έλαβαν ένα στεφάνι ελιάς από την οργανωτική επιτροπή.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η γιορτή συνεχίστηκε στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου με ομιλίες από τον κ. Δ. Καλανδράνη, τον κ. Χ. Γεωργούση - εκπαιδευτικό, την κ. Ν. Κάπαρη - Διαιτολόγο, διατροφολόγο, και την κ. Μ. Σκαφτούρου - Σκιαδά - εκπαιδευτικό. Ακούστηκαν ποιήματα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Αγκαιριάς. Διαβάστηκαν παροιμίες σχετικά με την ελιά και το λάδι. Μεταφυτέυτηκε μια ελιά που χαρίστηκε στο νηπιαγωγείο με την ευχή να φυτευτεί σαν πρώτο δεντρό στην αυλή του καινούριου νηπιαγωγείου.
                                               




Την παρουσίαση της εκδήλωσης την επιμελήθηκε και παρουσίασε η κ. Μ.    Χανιώτη. Στο τέλος η παροιστάμενοι γεύτηκαν εδέσματα από λάδι                που είχαν φτιάξει οι εθελοντές του συλλόγου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί όσους ετίμησαν την γιορτή μας με την     παρουσία τους.
                                                                                                                                                                             

                                                                 Φωτογραφίες : Γιάννης Λουκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου