Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015

Συγκλονίζει το βίντεο του Λιμενικού με τη διάσωση προσφύγων στη Λέσβο

 
Στη δημοσιότητα έδωσε το Λιμενικό ένα συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην τραγωδία με ξύλινη βάρκα που ανετράπη στις 28 Οκτωβρίου.
Επί οκτώ λεπτά άνδρες του Λιμενικού καταβάλλουν τα μέγιστα προκειμένου να εντοπίσουν τους πρόσφυγες στη θάλασσα και να τους σώσουν. Όπως φαίνεται στο βίντεο, διασώστες πετούν σωσίβια, μαζεύουν πρόσφυγες από τη θάλασσα με jet ski και μικρές βάρκες. Πέφτουν στη θάλασσα για να σώσουν μητέρες, άνδρες και παιδιά. Δίνεται μεγάλη μάχη με τη θάλασσα μέχρι να ανέβουν στο πλοίο του λιμενικού.
Τα μέλη του πληρώματος ρίχνουν σκοινιά ή τους τραβάνε με τα χέρια. Όταν ανέβουν τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Συνεχίζουν αμέσως για τη διάσωση και άλλων ανθρώπων.
Οι διασωθέντες του ναυαγίου της 28ης Οκτωβρίου, μετά από αυτή την επιχείρηση και άλλες που διενεργούνταν παράλληλα έφτασαν τους 274 ενώ όλοι βρήκαν στο νησί της Λέσβου, νησιώτες που πήγαν στο λιμάνι για να τους προσφέρουν ό,τι μπορούσαν. Νερό, φαγητό, ζεστασιά, ένα άγγιγμα, ένα χαμόγελο. Βρήκαν αρχικά καταφύγιο σε αυτοκίνητα, εκκλησίες και καταστήματα.
Κάποιοι άλλοι όμως έφτασαν νεκροί στο λιμάνι. Συνολικά 43 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά. Μικρά, πολλά από αυτά που έφτασαν στο νησί με μελανιασμένα χείλη, άψυχα και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τα επαναφέρουν στη ζωή αλλά και γυναίκες και άνδρες που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τα κύματα και το κρύο.           
Δείτε το βίντεο:                         πηγή    koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου