Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015

Η ρύθμιση Στουρνάρα «έθαψε» τα αμαρτωλά «δάνεια» που έδωσε η ΑΤΕ σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ...


Το χρονικό της προαναγγελθείσας συγκάλυψης για τα πολυσυζητημένα, αδρά, «αμαρτωλά» δάνεια (κι αγύριστα…) που έδωσε η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε, στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγαννίδη, ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε το εξής: Ότι τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα, εξαιτίας της διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013.

Πρόκειται για τη γνωστή «ρύθμιση Στουρνάρα», η οποία παρέχει ουσιαστικά  ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων.

«Κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι’ αυτό ψηφίστηκε», σχολίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποιονδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, πάντως, η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς ερευνά δάνεια της ΑΤΕ, συμπεριλαμβανομένων και δανείων μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης μέσου μαζικής ενημέρωσης από την ΑΤΕ, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών –επαναλαμβάνω ότι οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση- παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμοδίων δικαστών», είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος. Και πρόσθεσε: «Αποδείχθηκε έτσι άλλη μια φορά ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων πράττει όλα όσα απαιτούνται για να καταπολεμηθεί η διαφθορά στη χώρα μας».

                                                                                     πηγή  stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου