Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015

Αναβλήθηκε για τις 23 Μαρτίου η προσφυγή των νησιών Πάρου - Τήνου – Νάξου – Άνδρου


      Αναβλήθηκε για τις 23 Μαρτίου  από το Συμβούλιο Επικρατείας  (λόγω φόρτου εργασίας ) η εκδίκαση της προσφυγής των τεσσάρων νησιωτικών δήμων  Πάρου - Τήνου – Νάξου – Άνδρου, συλλόγων και φορέων των παραπάνω νησιών   κατά της εγκαταστάσεις των ανεμογεννητριών……  μια αναμενόμενη  εξέλιξη.


Τώρα τα παρακάτω λεγόμενα  του Αναπληρωτή  Υπουργού  γιατί με χαλάνε 


"Ενεργειακός παράδεισος τα Ελληνικά νησιά", λέει ο Γιάννης Τσιρώνης

Διαφωνεί με την κατασκευή γιγαντιαίων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
[16:58,30/11/2015]

Κάθετα διαφωνεί με το ενδεχόμενο αντίθετος κατασκευής γιγαντιαίων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα νησιά, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, που τα χαρακτηρίζει ενεργειακό παράδεισο.
Μιλώντας για την παγκόσμια κοινωνία και την συνδιάσκεψη για το περιβάλλον στο Παρίσι, είπε ότι πρέπει να πετύχει, υπενθυμίζοντας ότι η «Ελλάδα δεσμεύεται ότι θα μειώσει τις εκπομπές αέριων ρύπων κατά 40% μέχρι το 2030 με αντίστοιχη μεγαλύτερη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις μεταφορές και στην ενέργεια, αλλά, δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν υπερβολικά μεγάλες –φαραωνικές μονάδες .
Τα νησιά μας είναι ενεργειακός παράδεισος. Καταρχάς δεν έχει αξιοποιηθεί η γεωθερμία, οι ανανεώσιμες ούτε στο ελάχιστο. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε 300 μεγαβάτ στη Σκύρο που σχεδιάζεται, αυτό είναι φαραωνικό έργο. Ας εγκαταστήσουμε 30».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 FM, σημείωσε:
«Οι υπερβολικά μεγάλες μονάδες, με τα δάση ανεμογεννητριών προκαλούν αντιδράσεις στους κατοίκους και όλοι θα συμφωνούσαν με μια λελογισμένη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και μάλιστα σε συνεργασία δήμων και κατοίκων. Είναι μεγάλο κακό για την Ελλάδα το γεγονός ότι αν δεν πραγματοποιήσει χρόνια στροφή στις ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 20100, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, θα δαπανήσει 700 δισ. ευρώ για κατανάλωση πετρελαίου, λιγνίτη, κ.ά. κοστοβόρων πρώτων υλών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου