Κυριακή, Δεκεμβρίου 27, 2015

Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτει ο δήμος Αγίου Βασιλείου. "ΚΡΗΤΗ" (Επιμένουν στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών οι εταιρίες)

a (2)ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Νέα προσπάθεια προσέγγισης προτίθεται να κάνει η εταιρία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Άρδακτο Αγίου Βασιλείου, καθώς ήδη κατέθεσε αίτημα για άδεια διέλευσης βαρέων οχημάτων στην Περιφέρεια Κρήτης.
Με ασφαλιστικά μέτρα προτίθεται ν’ απαντήσει ο δήμος της περιοχής, καθώς όπως υποστηρίζει εντός των οικισμών δεν θεωρείται επαρχιακή αλλά δημοτική οδός.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγ. Βασιλείου που πραγματοποιήθηκε στην π. Πέμπτη, ελήφθη απόφαση κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρίας που έχει αναλάβει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Άρδακρο Αγίου Βασιλείου, καθώς όπως τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Ταταράκης, το αίτημα της, η εταιρεία, όφειλε να το καταθέσει προς το δήμο Αγίου Βασιλείου και όχι προς την Περιφέρεια, αφού όπως υπογράμμισε πρόκειται να διέλθει από δημοτικές οδούς.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ταταράκης τόνισε: «Η εταιρία ζήτησε άδεια διέλευσης από την Περιφέρεια βάσει ενός νόμου που ήταν επί Λαλιώτη. Εν τω μεταξύ, το 2007 έχει βγει μια απόφαση περιφερειάρχη, η οποία έλεγε ότι τα τμήματα των οδών εντός των οικισμών ανήκουν στους δήμους. Βάσει αυτού θεωρούμε ότι τα τμήματα αυτά είναι δικά μας. Άλλωστε και η συντήρηση των οδοστρωμάτων εντός οικισμού είναι στην ευθύνη του δήμου, κατά συνέπεια η άδεια πρέπει να ζητηθεί από μας».
Εντός των ημερών σκοπεύει ο δήμος να καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα, που αν γίνουν δεκτά η εταιρία δε θα μπορέσει να προσεγγίσει το Άρδακτο, προκειμένου να εγκαταστήσει τις ήδη αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες.
Σε ερώτημα που αφορούσε για το τι προτίθεται να κάνει ο δήμος στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, υπογράμμισε: «Ξεκινούμε με αυτή την ενέργεια, αν παραστεί ανάγκη, ίσως να κάνουμε και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό».

a (1)Τι έγινε στις 3 Οτωβρίου
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προσέγγιση της εταιρίας με σκοπό την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο δήμο Αγίου Βασιλείου έγινε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία πέντε βαρέα οχήματα εμφανίστηκαν στην περιοχή του Ρεθύμνου με δύο από αυτά να μπλοκάρονται από κατοίκους στην επαρχιακή οδό Ρεθύμνου Σπηλίου, στο ύψος των Τριών Μοναστηριών, καθώς ο δήμος Αγίου Βασιλείου, ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου, είχε πάρει απόφαση, απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων στους οικισμούς του.
Τα οχήματα τότε, αναγκάστηκαν σε φυγή και με την συνοδεία των κατοίκων και τα πέντε έφτασαν μέχρι το λιμάνι του Ηρακλείου όπου πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Ωστόσο, αξίζει ν αναφερθεί ότι όλοι οι δήμοι του νομού Ρεθύμνης, ανάμεσα τους και ο δήμος Αγίου Βασιλείου έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά, όσον αφορά στην εγκατάσταση βΑΠΕ στα κρητικά βουνά.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Επικοινωνία  Κυριακή 27th, Δεκεμβρίου 2015 / 10:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου