Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2015

Τα σχέδια των 800 ων Τ.Μ. στο λιμανι της ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

      
                   Το λιμάνι της Παροικιάς  είναι μια κορεσμένη περιοχή από στεριά και από θάλασσα και ταυτόχρονα  από τις ποιο υποβαθμισμένες περιοχές της Πάρου, είναι  μια βαθιά αντιτουριστική  εικόνα (εμπορικό λιμάνι, κυκλοφοριακό, έλλειψη διάθεσης  επιβολής της  νομιμότητας)  που πλήττει ανεπανόρθωτα  τον τουρισμό και κατά συνέπεια την οικονομία του νησιού.  Ταυτόχρονα είναι λιμάνι στην καρδιά ενός σπουδαίου παραδοσιακού οικισμού,  που  εκ των πραγμάτων περιορίζει τις  δυνατότητες  να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις  ενός τουριστικού νησιού.
         Κάθε παρέμβαση  στον χώρο θα πρέπει να είναι πολύ καλά μελετημένη  και  να παίρνει υπόψιν της  όλα τα παραπάνω  και αν είναι δυνατόν να αφαιρεί  δραστηριότητες όχι να προθέτει και οι  παρεμβάσεις  που είναι να γίνουν θα πρέπει  να επηρεάζει  όσο το δυνατόν  λιγότερο τη λειτουργία της πόλης.  
            Το Λιμενικό Ταμείο προωθεί κτηριακές  κατασκευές  στο λιμάνι  800ων στεγασμένων  τ.μ. αγνοώντας όλα τα παραπάνω, αλλά και παλαιότερη αρνητική  θέση φορέων και πολιτών της Παροικιάς  για το έργο (εποχή  Ραγκούση). 
             Δυο σημεία.  Τα  800ων τ.μ.  αφαιρούν πολύτιμο  ζωτικό χώρο από την ασφαλή λειτουργία του λιμανιού (καταστάσεις που έχουμε επανειλημμένα ζήσει με προβλήματα πλοίων που θα έπρεπε να αδειάσουν όλα τα οχήματα τους στον προβλήτα).   Οι νέες κατασκευές  χωρίζονται σε δυο κτήρια ένα στον παλιό προβλήτα  και ένα δίπλα στο ΚΤΕΛ, στον παλιό προβλήτα η μελέτη αφήνει τον ίδιο ελεύθερο χώρο για δρόμο και παρκινγκ   8 μέτρων  που υπάρχει και σήμερα μεταξύ μύλου και κάγκελα μπροστά από τα στέγαστρα , ένα σημείο που το καλοκαίρι  κυκλοφοριακά δημιουργεί τεράστια προβλήματα.                     
           Δεν μπορείς να φτιάχνεις  μελέτες για το λιμάνι και να μην υπολογίζεις την λειτουργία τις πόλης.

Το δημοτικό καφενείο σαν αίθουσα αναμονής και μία μικρότερη  αίθουσα στο λιμάνι και νέα στέγαστρα είναι αρκετα..




Ακολουθούν  τα σχέδια για τις κατασκευές στο λιμάνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου