Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015

ΔΗΜΟΣ - Λ.Τ. και κατασκευή εγκαταστάσεων στο χώρο του λιμανιού της Παροικίας

   


   Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17-12-2015 και στο θέμα της έγκρισης του Τεχνικού προγράμματος του Λιμενικού Ταμείου  οικ. έτους 2016, ασκήθηκε κριτική από Δημοτικούς Συμβούλους και Πολίτες, γιατί η κατασκευή εγκαταστάσεων στο χώρο του λιμανιού της Παροικίας, δεν έχει μπει σε διαβούλευση.
      Να υπενθυμίσουμε  εδώ  ότι το θέμα είχε απασχολήσει και παλιότερα τη Παριανή Κοινή Γνώμη και τα σχέδια ΕΙΧΑΝ  ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ . Αυτό από μόνο του ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.
      Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα σε διαβούλευση
Εγείρονται όμως πολλά ερωτηματικά
       1 Όπως είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου το έργο έχει σταλεί στην ΕΣΑΛ για έγκριση και μόλις εγκριθεί θα προχωρήσουν οι εργασίες [η ΕΣΑΛ δεν έχει  συγκροτηθεί σε σώμα]
      2  Στη μελέτη αυτή προβλέπονται  λέει   κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περιοχή του λιμανιού.  Γιατί αυτές οι ρυθμίσεις δεν εξετάζονται στα πλαίσια της τρέχουσας διαβούλευσης  για το κυκλοφοριακό της Παροικιάς;   Μήπως κουβεντιάζουμε χωρίς νόημα πάνω σε ειλλημένες αποφάσεις?
        Εδώ είναι που λένε βάλαμε το κάρο μπροστά από το άλογο.
        Πρέπει να πούμε ότι οι διαδικασίες εν κρυπτώ έχουν προχωρήσει και λόγο γραφειοκρατικών συγκυριών , δεν έχουμε ακόμα ξυπνήσει και να δούμε κτισμένο το λιμάνι

 Το λέγαμε και το λέμε «δεν μπορείς να κανείς έργα στο λιμάνι αγνοώντας ότι πίσω από αυτό υπάρχει και λειτουργεί μια πόλη ένας σπουδαίος παραδοσιακός οικισμός  και ότι τα έργα αυτά αν τελικά γίνουν δεν θα πρέπει να τoν επιβαρύνουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου