Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015

Τσίπρας προς αντιπολίτευση: Ανακαλύψατε «διεφθαρμένους» υπουργούς - Που πήγε το 1 εκατ. της Siemens;

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας μεταξύ άλλων, σχετικά με το προσφυγικό, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτη στη διαφθορά, τονίζοντας χαρακτηριστιά ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν» και στρέφοντας τα βλη του σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είπε: «Θέλετε να μιλήσουμε για το 1 εκατομμύριο της Siemens; Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;».



Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του για το επίμαχο θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο Κορυφής, το προσφυγικό. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο.  «Δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο, πρώτον γιατί οι παραβιάσεις συνεχίζονται και δεύτερον, γιατί οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία δεν μας επιτρέπουν να έχουμε εμπιστοσύνη. Η όποια παρέμβαση δεν μπορεί να είναι παρά για τη διάσωση των προσφύγων», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να υπάρξει μία επιχειρησιακή συνεργασία με την τουρκική ακτοφυλακή. «Η Ευρώπη κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς στο προσφυγικό ζήτημα», υποστήριξε, όπως είχε πει και μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. Ο Πρωθυπουργός, τόνισε πως η Ευρώπη συνειδητοποίησε ότι υπήρχε πρόβλημα μόνο όταν έφτασαν στις αυλές της κεντρικής Ευρώπης.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ορισμένες χώρες της Ε.Ε., που έχουν μία φοβική στάση, που υψώνουν συρματοπλέγματα και που απαντούν με βία στους ανθρώπους που αναζητούν διέξοδο. Από την άλλη, αντέτεινε ότι υπάρχουν χώρες, όπως η Γερμανία και η Σουηδία, που δεν υψώνουν εμπόδια.
«Στη Σύνοδο, κάναμε σαφές ότι είναι ανάγκη να μετατοπιστεί το βάρος από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια ώστε να πραγματοποιείται από εκεί η διαδικασία μετεγκατάστασης» είπε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα χαιρέτισε το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε το τεράστιο κόστος που έχουν οι χώρες υποδοχής.
Για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ξεκαθάρισε ότι το ελληνικό κράτος έχει λάβει ελάχιστα κονδύλια, όχι εξαιτίας της μη προετοιμασίας, αλλά επειδή αυτά τα κονδύλια είναι για βραχυπρόθεσμες κινήσεις.
«Θα υλοποιήσουμε τα λεγόμενα hot spots αλλά να κατανοήσουμε ότι είναι κέντρα ταυτοποίησης και θα πρέπει να διαμένουν το περισσότερο για δύο ημέρες και να αναχωρούν για τον προορισμό τους, που δεν είναι η Αθήνα», σημείωσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι «στο μέτρο των δυνάμεών μας, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε στην κατεύθυνση της επίλυσης αυτής της κρίσης, και αναδεικνύοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα αίτια αυτής της κρίσης, όπως οι πόλεμοι σε Συρία, Αφγανιστάν και Λιβύη».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για τη δημοσιονομική χαλάρωση και ενίσχυση όσων χωρών αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυξημένων ροών.
Στη συνέχεια στράφηκε κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο. «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία γνωρίζαμε. Τα γνωρίζατε συνάδελφοι της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ του Ποταμιού που γνωρίζατε όταν ψηφίζατε τη συμφωνία». Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015 και να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση στα «ανοιχτά» μέτωπα».
Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, σημείωσε ότι «επί επτά μήνες διεκδικούσε η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μία καλύτερη συμφωνία και μας κατηγορούσατε ότι καθυστερούμε. Εσείς ήσασταν αυτοί που κάνατε καμπάνια υπέρ μίας χειρότερης συμφωνίας. Εσείς ψηφίσατε τη συμφωνία τον Αύγουστο και αρνείστε να ψηφίσετε τα μέτρα που τη συνοδεύουν».
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Κάναμε μία επιλογή συμβιβασμού και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν». Εξήγησε στη συνέχεια ότι ο λαός έχει αποφασίσει ποιος θα διαχειριστεί τη δύσκολη συμφωνία.
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί - Θέλετε να μιλήσουμε για το 1 εκ. της Siemens;»
«Αν υπάρξουν στοιχεία για οποιονδήποτε υπουργoς τότε θα ισχύσει και γι΄ αυτόν ο νόμος» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, απαντώντας στην αντιπολίτευση για την υπόθεση του πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη. Έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτη στη διαφθορά, τονίζοντας χαρακτηριστιά ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρά πυρά σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «η έλλειψη επιχειρημάτων καταλήγει σε διαρκή επανάληψη μίας σκανδαλολογίας». Και συνέχισε:
«Εσχάτως ανακαλύψατε δήθεν διεφθαρμένους υπουργούς στην κυβέρνηση για τους οποίους δεν έχετε βρει κανένα στοιχείο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί. Για να σταματήσει αυτή η συζήτηση, επαναλαμβάνω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Σε αυτή τη χώρα θα λειτουργήσουν οι θεσμοί και κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, ούτε βουλευτής, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε υπουργός. Αλλά θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα γιατί ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε μία ατελή δήλωση, για την οποία κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση. Αυτά τα ποσά έχουν φορολογηθεί, δεν τα έχει κλέψει», είπε ο πρωθυπουργός.
 «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» υπογράμμισε ξανά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θέλετε να μιλήσουμε για το 1 εκατομμύριο της Siemens; Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Να ξέρει η αντιπολίτευση πως δεν θα ξεχαστεί τίποτα και για κανέναν. Εάν υπάρξουν στοιχεία για έναν υπουργό – αλλά να υπάρχουν στοιχεία- θα κινηθούν οι αρμόδιες διαδικασίες. Εμείς δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».
Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ετήσια παράταση προκειμένου να μην παραγραφούν υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και άλλων λιστών. «Αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον έλεγχο σε μεγάλες υποθέσεις, όπως των λιστών είναι γελασμένοι» ανέφερε ο κ. Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία του υπουργείο Οικονομικών, με την οποία οι υποθέσεις φοροδιαφυγής παίρνουν παράταση για έναν ακόμα χρόνο. «Ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα Μέσα Ενημέρωσης.

                                                                    πηγή    koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου