Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2015

Κόβουν τις αναβολές οι στρατεύσιμοι λόγω κρίσης - Αδυνατεί να τους δεχτεί ο στρατός


Η κρίση ωθεί τους νέους της χώρας να κόβουν τις αναβολές που έχουν πάρει από τον στρατό, προκειμένου να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους, προς την πατρίδα.
Στο ίδιο πλαίσιο πολλοί απόστρατοι ζητούν να επιστρέψουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων
Οι αυξημένη προσέλευση ειδικά των νέων που διακόπτουν τις σπουδές τους και μη βρίσκοντας δουλειά προτιμούν να “ξεμπερδεύουν” με την θητεία τους, έχει φτάσει στο σημείο να παρατηρούνται φαινόμενα ακόμα και έλλειψης στολών για τους νεοσύλλεκτους.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα Επιτελεία, που ενώ χρειάζεται το προσωπικό αυτό, σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να μην το δεχθούν μιας και βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού.
Το γεγονός αυτό βγήκε ως είδηση από την σύναξη των στρατιωτικών συντακτών που κάλεσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Βασίλης Τελλίδης την Τετάρτη.
Όπως είπωθηκε χαρακτηριστικά από σχετικές πηγές, οι ανάγκες του Στρατού Ξηράς σε ετήσια βάση είναι περίπου στα 600 εκατομμύρια ενώ τώρα λόγο μνημονίου το ποσό αυτό έχει πέσει στα 210 εκατομμύρια ευρώ.
Τα κενά καλύπτονται εκτάκτως από παλαιότερα αποθέματα αλλά και ευρηματικούς τρόπους στελεχών των ΕΔ.
Με παρόμοιο τρόπο καλύπτονται και ελλείψεις σε άλλα θέματα όπως τα τεχνικά
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ΑΓΕΣ «Φτιάχνουν πράγματα που κάνουν σαράντα χιλιάδες, ενώ, για να τα αγοράσουμε, θα έπρεπε να πληρώσουμε εξακόσιες χιλιάδες»
Ο αρχηγός πρόσθεσε ακόμα πως χρειάζεται άμεσα αναδιοργάνωση των ΕΔ με συμπτύξεις μονάδων ενώ εξέφρασε και την θέληση των επιτελείων για μια μικρή αύξηση της θητείας ώστε καλυφθούν διάφορα κενά που παρατηρούνται σε διάφορες νευραλγικές μονάδες.
Το koutipandoras.gr επικοινώνησε ωστόσο με κύκλους του υπουργού οι οποίοι μας είπαν πως δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη, τουλάχιστον προς το παρόν. Άλλες καλά πληροφορημένες πηγές μας ανέφεραν πως μια αύξηση της θητείας θα είχε σοβαρά προβλήματα στην παρούσα φάση καθώς πέραν των ελλείψεων που υπάρχουν στις υποδομές που απαιτούνται για όλο αυτό τον κόσμο, θα υπήρχε και μεγάλη αντίδραση από τις νεολαίες των κομμάτων.
(φωτο αρχειο eurokinissi)                                                                   πηγή     koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου