Κυριακή, Οκτωβρίου 11, 2015

Η «λίστα Λαγκάρντ» στα δικαστήρια: στην Αθήνα κατηγορούμενος ο Διώτης, στην Ελβετία ο Φαλτσιανί


           Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη στο Τριμελές Εφετείο για τους χειρισμούς του γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα, κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία που διέπραξε σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με βούλευμα  του Συμβουλίου Εφετών.
        Σύμφωνα με τους δικαστές που έκαναν δεκτή, στο σύνολο της, την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Μανώλη Δράκου, ο πρώην συνάδελφός τους κ. Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα στην οποία περιλαμβάνονταν άνω των 2.000 ονομάτων Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους. Για το λόγο αυτό οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του κ. Διώτη πως η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
          Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ξεκινά και η δίκη (ερήμην του) του Ερβέ Φαλτσιανί . Ειδικότερα, ο  πρώην υπάλληλος της HSBC Ελβετίας κατηγορείται για οικονομική κατασκοπεία, παραβίαση εμπορικού και τραπεζικού απορρήτου και κλοπή δεδομένων.  
   
                                                                                              πηγή koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου