Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2015

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

                   ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

                     ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

                                 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ  22/01/15

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:45

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ 30/10

Ο Αξέχαστος Μήνας (The Grand Seduction)

Κομεντί 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 113'
Καναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ντον ΜακΚέλαρ με τους: Μπρένταν Γκλίζον, Τέιλορ Κιτς, Γκόρντον Πίνσεντ
Στο λιμανάκι του Τικλ Χεντ η αλιεία έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να συντηρεί τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους, οι οποίοι επιβιώνουν αποκλειστικά με επιδόματα. Μόνη τους ελπίδα η δημιουργία ενός εργοστασίου πετροχημικών, για την εγκατάσταση του οποίου όμως απαιτείται η μόνιμη παρουσία γιατρού. Όταν η τύχη τους χτυπήσει την πόρτα και ο νεαρός Δρ. Λιούις εμφανιστεί στο ήσυχο λιμανάκι για να εκτίσει τη μηνιαία ποινή κοινωνικής εργασίας που του έχει επιβληθεί, οι 120 κάτοικοι θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στον τόπο τους.

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ  06/11

Από Μηχανής (Ex Machina)

Επιστ. Φαντασίας 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108'
Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Άλεξ Γκάρλαντ με τους: Ντόναλ Γκλίζον, Όσκαρ Άιζακ, Αλίσια Βικάντερ
Ένας νεαρός ταλαντούχος προγραμματιστής επιλέγεται από έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία-εφευρέτη να γίνει ο αποκλειστικός μάρτυρας ενός πρωτοποριακού πειράματος.
Απομονωμένος μαζί του σε ένα μυστικό εργαστήριο, πρέπει να αξιολογήσει την Έιβα, ένα θηλυκό ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ 13/11

Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε
(The 100-Year-Old Man who Climbed out the Window and Disappeared)

Κομεντί 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 114'
Ο τρόφιμος ενός γηροκομείου αρνείται να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλιά του και πηδώντας από το παράθυρο φεύγει προς το άγνωστο. Ενώ αναπολεί τα γεγονότα της ζωής του, θα βρεθεί κρατώντας μια βαλίτσα γεμάτη εκατομμύρια σουηδικές κορόνες κι έχοντας την αστυνομία και μια εγκληματική συμμορία στο κατόπι του.

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ  20/11

Το Τραγούδι του Φοίνικα (Phoenix)

Θρίλερ 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98'
Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστιαν Πέτζολντ με τους: Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Νίνα Κούνζεντορφ
Μια επιζήσασα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αγνώριστη ύστερα από σειρά πλαστικών εγχειρήσεων, επιστρέφει στο μεταπολεμικό Βερολίνο αναζητώντας τον σύζυγό της, τον οποίο υποπτεύεται πως την πρόδωσε στους ναζί.

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ  27/11

Με Σειρά Εξαφάνισης (Kraftidioten / In Order of Disappearance)

Θρίλερ 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116'
Ο Νιλς, ένας φιλήσυχος εκχιονιστής που μόλις έχει ανακηρυχτεί Πολίτης της Χρονιάς σε μια απομακρυσμένη νορβηγική κωμόπολη, μαθαίνει πως ο γιος του είναι νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης. Όταν ανακαλύπτει πως έχει πέσει θύμα δολοφονίας, η απόφασή του να εκδικηθεί θα τον φέρει αντιμέτωπο με έναν αδίστακτο μεγαλέμπορο ναρκωτικών.

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ  04/12

Η Συνταγή της Πωλέτ (Paulette)

Κωμωδία 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 87'
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζερόμ Ενρικό με τους: Μπερναντέτ Λαφόν, Κάρμεν Μάουρα, Ντομινίκ Λαβάν
Ζώντας στα παρισινά προάστια, η Πολέτ γίνεται καθημερινά μάρτυρας της διακίνησης ναρκωτικών που ανθεί στην γειτονιά της. Χωρίς να τα φέρνει βόλτα με την πενιχρή σύνταξή της και διαθέτοντας ακόμη κοφτερό εμπορικό ένστικτο, η υπεράνω υποψίας γιαγιά θα πέσει με τα μούτρα στην επικερδή αγοραπωλησία κάνναβης αλλά και στην παραγωγή γλυκισμάτων πλουσίων σε θερμίδες και τετραϋδροκανναβινόλη!

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ 08/01/2016

Το Μυστικό της Ευτυχίας (Hector and the Search for Happiness)

Κομεντί 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 120'
Αγγλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Τσέλσομ με τους: Σάιμον Πεγκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Τόνι Κολέτ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ
Ο Έκτορ είναι ένας πετυχημένος επαγγελματικά ψυχίατρος που συζεί με την Κλάρα, τη γυναίκα που αγαπά. Η τακτοποιημένη, χωρίς συγκινήσεις ζωή του, όμως, τον οδηγεί σε συναισθηματικό αδιέξοδο και στην απόφαση να γυρίσει τον κόσμο αναζητώντας τη μαγική συνταγή της ευτυχίας.

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ 15/01/2016

Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game)

Δραματική 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 114'
Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο καθηγητής μαθηματικών Άλαν Τούρινγκ γίνεται μέλος μιας ομάδας Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι προσπαθούν με άκρα μυστικότητα να σπάσουν το γερμανικό κώδικα επικοινωνιών. Αλαζόνας, εσωστρεφής κι εμμονοληπτικός, ο Τούρινγκ θέλει να δουλέψει με το δικό του τρόπο και όταν ο Τσόρτσιλ τον θέτει επικεφαλής της ομάδας, οι υπόλοιποι συνεργάζονται μαζί του απρόθυμα. Πιεσμένος από παντού, πρέπει να δείξει γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία μοιάζουν να αργούν απελπιστικά…

ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ 22/01/2016

Ξεχασμένες Ζωές (Still Life)

Δραματική κομεντί 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 92'
Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Ουμπέρτο Παζολίνι με τους: Έντι Μάρσαν, Τζόαν Φρόγκατ, Κάρεν Ντρούρι
Ο μοναχικός και σχολαστικός Τζον Μέι είναι ένας υπάλληλος που ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι, οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους πλησιέστερους συγγενείς τους. Η περίπτωση ενός γείτονά του, όμως, θα αποδειχθεί διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες.

Οι ταινίες που προβάλει η
Κινηματογραφική  Λέσχη του Αρχίλοχου
έχουν πληρωμένα πνευματικά δικαιώματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου